De uitdaging: tennissen tegen rolstoeltennisser Sam Schröder

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen
Foto: Sam Schröder

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen wil graag naar de Paralympische Spelen die in 2020 worden gehouden in de Japanse hoofdstad Tokio.

Sam lijdt aan de zeldzame aandoening ‘split hand split foot’, die de hele bottenstructuur aantast en zich zichtbaar manifesteert in handen en voeten. Hij heeft zich een aantal jaren geleden op het rolstoeltennis gestort en dat bleek een prima keuze. Hij heeft er al een aantal deelnames aan grote toernooien opzitten en ontving vanwege zijn prestaties afgelopen jaar de Provinciale Sportprijs Limburg in de categorie Grootste Sporttalent.

Om zijn doelstelling van deelname aan de Paralympics 2020 te kunnen bereiken is Sam op zoek naar sponsors. Daarvoor daagt hij potentiële sponsors uit voor een potje tennis: wie verliest sponsort een bedrag van duizend euro, wie wint krijgt een gratis presentatie van deze rolstoeltennistopper. Wellicht start hij hiermee een nieuwe trend op het gebied van sponsorwerving.

Het eerste bedrijf in de regio dat Sam’s uitdaging aanneemt is Helwig Kozijnen in Geleen. Algemeen directeur Wil Helwig staat op woensdag 19 april op de baan in een poging om Sam te verslaan. Als Sam wint verdient hij daarmee een sponsorbedrag van 1000 euro, verliest hij dan geeft de 17-jarige linkshandige tennisser een gratis presentatie bij Helwig Kozijnen. Het duel wordt om 12:30 uur gespeeld op het terrein van Helwig Kozijnen.

Cookieinstellingen