Fortuna Sittard uit op revanche tegen FC Den Bosch

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 16 december 2016 speelde Fortuna Sittard het laatste duel voor de winterstop thuis tegen FC Den Bosch. De 0-4 nederlaag betekende het ontslag van coach Ben van Dael.

Sindsdien is er veel veranderd bij de club. Nieuwe spelers werden ter versterking aangetrokken tijdens de winterstop en de in het internationale voetbal gepokt en gemazelde Sunday Oliseh werd de nieuwe coach. Oliseh wist de ploeg weer aan het voetballen te krijgen. Vrijdagavond willen de spelers zich in Den Bosch dan ook graag revancheren voor de nederlaag van 16 december.

Jorrit Smeets zal er niet bij zijn, want de middenvelder herstelt momenteel van ontstoken amandelen en de daarbij gepaard gaande koorts. Smeets, één van de pechvogels van het seizoen, sluit normaliter zaterdag weer aan voor de groepstraining. Marco Ospitalieri trainde na zijn bovenbeenblessure de afgelopen dagen volledig mee. De Belgische back begint in Brabant mogelijk op de bank. Dat hangt af van de fitheid van Jordie Briels. De middenvelder moest de donderdagtraining vroegtijdig afbreken vanwege klachten aan zijn voet. In een duel in de wedstrijd tegen FC Oss kreeg hij een flinke tik bovenop zijn voet. Pas op de wedstrijddag wordt bepaald of Briels kan spelen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen