Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Valenciennes FC

De oefenwedstrijd van Fortuna Sittard tegen de Franse Ligue 2-club Valenciennes FC is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Het duel, dat in Swolgen werd gespeeld, kwam in de plaats van het door burgemeester Gerd Leers van Brunssum afgeblazen duel tegen BSV Limburgia. Valenciennes FC zag eveneens een eerder geplande tegenstander afvallen.

Fortuna Sittard startte de eerste helft met Aykut Özer in het doel en de veldspelers Alessandro Ciranni, Lazar Kojic, Wessel Dammers, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Andrija Novakovich, Mark Diemers, Gavin Vlijter, Lars Hutten en José Bandez. Jorrit Smeets zette Fortuna Sittard al in de vierde minuut vanuit een vrije trap op voorsprong. De 0-1 betekende tevens de ruststand. Hutten viel in de 26e minuut geblesseerd uit en werd vervangen door Ruben Ramirez.

Na rust wisselde coach René Eijer net als vorige week het hele elftal. Doelman Aykut Özer maakte plaats voor Alexei Koselev, de voor Hutten ingevallen Ruben Ramirez bleef in het veld en daarnaast maakten Clint Essers, Christopher Braun, Bo Breukers, Marco Ospitalieri, Ahmed el Messaoudi, Finn Stokkers, André Vidigal, Lisandro Semedo en Aron Dobos hun opwachting.

In de tweede helft kreeg Ahmed el Messaoudi binnen enkele minuten twee keer geel. Voor hem bracht Eijer in de 73e minuut van de wedstrijd de Australiër George Mells binnen de lijnen. Valenciennes FC kwam in de 80e minuut op gelijke hoogte uit een penalty, die werd benut door Medhy Guezoui.

Fortuna Sittard vertrekt maandag 16 juli naar Hoenderloo voor een trainingskamp. Tijdens deze oefenweek zullen twee oefenduels worden afgewerkt tegen tegenstanders uit de hoogste Turkse voetbalafdeling: op 19 juli is Antalyaspor de tegenstander en op 22 juli neemt Fortuna Sittard het op tegen Göztepe S.K.