Supporters opgelet: kassa’s Fortuna Sittard blijven zaterdag dicht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Burgemeester Cox maakte donderdag bekend dat supporters van FC Groningen aanstaande zaterdag niet welkom zijn bij de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Groningen.

Er is volgens de burgemeester “sprake van betrouwbare informatie waaruit blijkt dat er een concreet risico is op ernstige verstoringen van de openbare orde in en buiten het stadion van Fortuna”. Die informatie is onder meer afkomstig van de politie van Groningen.

Het weren van de uitsupporters heeft gevolgen voor de kaartverkoop voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Supporters moeten er rekening mee houden dat:

  • de kassa’s op de wedstrijddag gesloten blijven;
  • ID-kaart is verplicht: elke supporter moet zijn ID-kaart tonen, zonder ID geen entree;
  • kaarten voor de wedstrijd zijn enkel nog online te verkrijgen via mijn.fortunasittard.nl;
  • bovendien kunnen enkel mensen die al een account hadden kaarten kopen, het heeft dus geen zin om speciaal voor dit duel een account aan te maken;
  • supporters van FC Groningen zullen worden geweerd;
  • houdt rekening met langere wachttijden en kom dus op tijd naar het stadion. Let op: de wedstrijd begint al om 18:30 uur.

Ook Fortuna Sittard betreurt deze situatie ten zeerste. Voetbal zou namelijk voor iedereen een feest moeten zijn, maar de veiligheid van eenieder staat te allen tijde voorop. De club rekent op begrip voor de genomen maatregelen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen