Thrillerauteur Walter Lucius bij Krings

Foto: Hartland Trilogie

Op donderdagavond (koopavond) 3 oktober is de Nederlandse thrillerauteur Walter Lucius van 19:30-21:00 uur te gast bij boekhandel Krings in Sittard.

Hij wordt dan door Jos van Cann geïnterviewd naar aanleiding van het verschijnen van het derde en afsluitende deel van de Hartland trilogie: De stad en het vuur (op 20 september jongstleden). Na afloop van het vraaggesprek is er ruim de tijd voor het stellen van vragen aan de auteur en het signeren van zijn boeken.

Met De vlinder en de storm zette Walter Lucius zichzelf nationaal en internationaal op de kaart als schrijver van een gelaagde thriller. Hij won de Schaduwprijs en internationale vertalingen (onder andere in het Duits, Frans en Engels (Penguin)) stapelden zich op. Het tweede deel, Schaduwvechters, werd net zo enthousiast ontvangen. Nu, vier jaar later, verschijnt de langverwachte finale van deze bestsellertrilogie. De stad en het vuur is een blockbuster van internationale allure. Dat is niet overdreven. Walter Lucius kan zich met de beste thrillerauteurs meten!

Over De stad en het Vuur

Meer dan dertig jaar geleden ontvluchtte ze haar vaderland, nadat haar vader tijdens een coup werd vermoord. Nu keert onderzoeksjournalist Farah Hafez terug naar Afghanistan en begint ze een gevaarlijke zoektocht naar een crimineel netwerk waarin jongens worden verhandeld. En dan stuit ze op een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen…

De stad en het vuur is een verhaal waarin feit en fictie naadloos in elkaar overlopen en hartstochtelijke liefdes contrasteren met politieke manipulaties.

Over de auteur

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van scenarist en producent Walter Goverde (Den Helder, 1954). De stad en het vuur is het derde en tevens laatste deel van de Hartland-trilogie, na De vlinder en de storm en Schaduwvechters. De vlinder en de storm werd bekroond met de Schaduwprijs en Lucius wordt alom geprezen voor zijn invoelbare en gelaagde stijl.

De Hartlandtrilogie
Cookieinstellingen