D’n Awwe Limburger verplaatst naar 2021

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

D’n Awwe Limburger, zoals het Oud Limburgs Schuttersfeest ook wel wordt genoemd, gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door.

De editie van 2020, die in het weekend van 5 juli in Meijel plaats had moeten vinden, is nu de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het SARS-2 coronavirus zeker tot 1 juni zullen gelden, organisatorisch niet meer haalbaar, zo laat de OLS-federatie weten.

De federatie verwacht dat de tijd tussen 1 juni en 5 juli te kort is om alle voorbereidingen goed te laten verlopen. Daarnaast is het nog lang niet zeker of op 1 juni alle maatregelen kunnen worden opgeheven. De gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers gaat boven alles, zo stelt de organisatie van het OLS in Meijel.

Het besluit om het evenement een jaar op te schuiven naar het eerste weekend van juli 2021 is in samenspraak met de Oud Limburgse Schuttersfederatie en de gemeente Peel en Maas genomen.

Advies Federatie: tot 5 juli geen schuttersfeesten

De schuttersfederatie adviseert de aangesloten schutterijen overigens om in elk geval tot 5 juli geen schuttersfeesten te houden. Hoe het daarna verder gaat zal de komende maanden duidelijk worden.

Cookieinstellingen