E. coli-bacterie aangetroffen in partij brie

Foto: © Lidl

De ‘Milbona Selection Brie de Nangis, Franse zachte kaas van rauwe melk, ca 100g’ met houdbaarheidsdatum 31-10-2020 is mogelijk besmet met de E. coli-bacterie, ook wel de poepbacterie genoemd.

Daarom voert producent Jermi Käsewerk GmbH een terugroepactie uit voor de ‘Milbona Selection Brie de Nangis, Franse zachte kaas van rauwe melk, ca 100g’. Dit product is verkocht in de filialen van Lidl Nederland.

Deze terugroepactie betreft uitsluitend het product “Milbona Selection Brie de Nangis, Franse zachte kaas van rauwe melk, ca 100g”, met houdbaarheidsdatum 31-10-2020.

Uit onderzoek is gebleken dat er vero-toxine-producerende E. coli in het product is aangetroffen. Vero-toxine-producerende E. coli kan diarree veroorzaken. Bij bepaalde groepen mensen (zuigelingen, peuters, senioren en mensen met een verzwakt immuunsysteem) kunnen zich mogelijk ernstige ziekten ontwikkelen. Vanwege dit gezondheidsrisico worden klanten dringend verzocht deze producten niet te consumeren, maar deze terug te brengen naar de winkel. Vanzelfsprekend wordt het volledige aankoopbedrag vergoed.

De ‘Milbona Selection Brie de Nangis, Franse zachte kaas van rauwe melk, ca 100g’ met een andere houdbaarheidsdatum is niet bij deze terugroepactie betrokken en zijn veilig voor consumptie.

Cookieinstellingen