Cheque en kerststollen voor de Èngele van Zitterd-Gelaen

Foto: SGN

De Èngele van Zitterd-Gelaen (EvZG) werden donderdagochtend verblijd met een cheque ter waarde van duizend euro.

De cheque werd namens de ledenraad van Rabobank Zuid-Limburg West overhandigd door Jacqueline Schürgers, die zich vandaag even kerstman mocht voelen.

De EvZG is een vrijwilligersorganisatie die hulp biedt op allerlei gebied aan gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. En die hulp – waar ook voedselhulp een deel van is – is helaas hard nodig!

Om bederfelijke waren goed en veilig te kunnen opslaan is dringend behoefte aan een koelcel. De EvZG zijn dan ook opzoek naar een betaalbaar en liefst zo energiezuinig mogelijk model.

“Aan die (toekomstige) koelcel mocht ik namens de ledenraad Rabobank Zuid-Limburg West een bijdrage leveren. Dat voelde zóó goed!,” zei Jacqueline Schürgers bij het overhandigen van de cheque. En ze besloot met de oproep: “Mocht u zich nét zo goed willen voelen, kijk dan eens op de website van de Èngele (www.evzg.nl) om te zien wat u voor hen kunt betekenen. En heeft u toevallig nog een (inloop)koelcel staan? Neem dan a.u.b. contact op met de Èngele. Er kunnen immers nooit kerstmannen te veel zijn!”

En kort na de ontvangst van de cheque mochten de Èngele nog een mooie gift in natura ontvangen: namens Protestantse Gemeenschap Maas en Beekdal leverden Irene en Joke 50 dozen kerststollen, 50 pakjes echte boter en 50 glazen potten met stoofpeertjes af.  (Lees verder onder de foto.)

evzg kerststollen

En ondertussen was het een komen en gaan van klanten en van mensen die nog goed bruikbare spullen – kleding, schoeisel, kleine huisraad, speelgoed en levensmiddelen – kwamen afgeven of ophalen. De winkel van de EvZG is momenteel alleen op afspraak te bezoeken. Elk half uur mogen er 8 mensen naar binnen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.evzg.nl en op de Facebookpagina van de Èngele van Zitterd-Gelaen.

Cookieinstellingen