Stadsdeeljaarplan 2015 uitgereikt

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

In het Stadsdeeljaarplan 2015 staan behalve de plannen voor 2015 voor alle wijk-, buurt- en dorpsplatforms ook de resultaten die in 2014 door wijkplatforms, gemeente en partners werden gerealiseerd.

Het Stadsdeeljaarplan 2015 werd vrijdagavond door de stadsdeelwethouder uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de wijk-, buurt- en dorpsplatforms.

“Samen met de verschillende platforms zijn de wensen en projecten op het gebied van leefbaarheid geïnventariseerd en hier gaan we in 2015 samen mee aan de slag”, licht wethouder Leon Geilen (wijkgericht werken) de plannen toe. “De samenwerking tussen inwoners, platforms en de gemeente wordt steeds verder uitgebouwd. Waar we in het verleden voornamelijk spraken over beheer en onderhoud van de openbare ruimte spelen zorg, welzijn, participatie, duurzaamheid, milieu en veiligheid een steeds belangrijkere rol. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een stevige basis voor het wijkgericht werken en nu moeten we dit uitbreiden. In de plannen staan mooie uitdagingen voor 2015. Door onze gezamenlijke krachten nog beter te benutten, werken we ook dit jaar weer samen aan een toekomstbestendige en leefbare woonomgeving.”

In 2013 heeft de gemeente de Leefbaarheidsagenda 2025 vastgesteld, met daarin een langetermijnvisie voor de stad en haar wijken en buurten. In de Stadsdeelprogramma’s 2013-2016 worden de eerste vier jaar van deze langetermijnvisie ingevuld. En in de afzonderlijke Stadsdeeljaarplannen 2015 staan de concrete acties en projecten die dit jaar uitgevoerd worden.

De vijf stadsdeeljaarplannen zijn hieronder te downloaden.

Foto: Vertegenwoordigers van de verschillende wijk-, buurt en dorpsplatforms ontvingen het Stadsdeeljaarplan 2015 uit handen van de stadsdeelwethouders.

Cookieinstellingen