Secret City Sittard-Geleen – Geheimen van de stad

Een onderzoeker en een fotograaf uit Engeland, Andy Brydon en Andrew Brooks fotograferen op aanwijzing van de inwoners van Sittard-Geleen ‘geheime plekken’ in de stad. De resultaten van dit onderzoek worden vanaf 24 augustus gepresenteerd in een fototentoonstelling in Museum Het Domein.

Secret City is een ‘proeftuin’ voor de culturele instellingen in Sittard-Geleen om gezamenlijk een cultureel programma samen te stellen. In de toekomst zullen de verschillende instellingen steeds meer gaan samenwerken met het oog op het Cultuurbedrijf en Maastricht Culturele Hoofdstad 2018 en zich ook beter zichtbaar maken zodat het draagvlak van de verschillende instelling gewaarborgd is. Secret City is een van de eerste projecten dat door een groot aantal instellingen opgepakt wordt en ook geïnitieerd is door Museum Het Domein.
Na een eerste kennismaking met de stad en haar inwoners waren voor antropoloog (Andrew) en fotograaf (Andy) het industriële karakter, de landelijke omgeving en de historische binnenstad van Sittard-Geleen de meeste opvallende eigenschappen. De samenvoeging van drie gemeenten in 2001 geeft de stad een samengesteld karakter, waar de heren graag mee aan de slag gaan. Andy en Andrew willen proberen om Sittard-Geleen als geheel te benadrukken door inwoners uit de ene wijk kennis te laten maken met bijzondere plekken uit de andere wijken. Dat doen ze door op 15 plaatsen in de gemeente de verkozen foto’s op een billboard te plaatsen. Tevens is er aandacht voor de verhalen die bij de gefotografeerde plekken horen.
Kapittelstraat 6
6131 ER Sittard
T +31 (0)46 4513460
F +31 (0)46 4529111
Cookieinstellingen