Geleen Calling presents Wave … de Belgen komen! 

Foto: Geleen Calling

Op zaterdagavond 19 april a.s. presenteert de stichting Geleen Calling haar volgende event onder de naam ‘Geleen Calling presents Wave’. Naast een Wave-festival ook een aanvullende- en afsluitende Wave-party.

“Je kunt niet zeggen dat Wave terug is, je kunt beter zeggen dat Wave nooit is weggeweest. Vele huidige bands (o.a. The National, Interpol, White Lies) dragen deze muzieksoort nog steeds gedreven uit, vaak met een eigentijds sausje met duidelijke invloeden van destijds o.a. Joy Division en The Smiths”, meent organisator Geleen Calling.
In Sittard-Geleen nam de New Wave stroming in de jaren 80 een vaste plek in en ze zorgde ook voor een bruisend concertklimaat. Veel van de Wave-concerten in die tijd in de Boerderij en Donkiesjot waren en zijn legendarisch. 
Op zaterdag 19 april zullen dan ook de oude en nieuwe Wave door elkaar lopen en menige bezoeker zal verbaasd zijn, hoeveel goede nieuwe Wave-bands er zijn. Geleen Calling heeft er alles aan gedaan om de echte liefhebber tevreden te stellen. Het programma met 5 live bands is sensationeel met het beste op Wave-gebied uit o.a. België. En dat geldt ook voor twee top DJ’s die in het café-gedeelte aan een ware muziekmarathon beginnen en vanaf 17.30 uur meer dan 8 uur Wave-breed zullen draaien.
De voorverkoopprijs van € 5,- kan geen bezwaar zijn en de organisatie stelt alles in het werk om de oud-bezoekers van Geleense en Sittardse uitgaansgelegenheden zoals de Boerderij, Henny’s bar, Donkiejsot/Fenix op de been te brengen zodat men elkaar kan ontmoeten tijdens Wave.
Wave start om 17.30 uur en vanaf 18.00 uur spelen er 5 bands in de grote zaal, te weten Sugarcane (Echt e.o.), 32 Ohm (Sittard e.o) , Roza Parks (Belgie), Model Depose (Groningen) en headliner is het Belgische Portrait [B] uit Maasmechelen e.o. 
Vanaf ca. 23.30 uur gaat het festival over in een party en zullen de DJ’s Slet boi Vim en Pet Astaire zowel oude als nieuwe Wave draaien.
Plaats van handeling is muziekcafé de Reünie in Geleen. 
Meer informatie vindt u op www.geleencalling.nl.
Cookieinstellingen