Toertocht De Dood of de Gladiolen

Foto: Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen

Op zaterdag 16 augustus – daags voordat de slotetappe van de Eneco Tour finisht in Sittard – wordt de vijfde toertocht ‘De Dood of de Gladiolen’ verreden. Start en finish zijn dit jaar bij Fitland XL aan de Milaanstraat 115 in Sittard.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 100 en 130 kilometer. De routes zijn dit jaar ingrijpend gewijzigd: nieuwe wegen en weggetjes, andere beklimmingen en vergezichten.

De langste afstand telt 30 beklimmingen en 1430 hoogtemeters, de kortere route biedt 21 beklimmingen en 1015 hoogtemeters. Beide routes volgen grotendeels hetzelfde parcours en de routes zijn duidelijk bewijzerd met pijlen.
Deelnemers starten zaterdag 16 augustus tussen 07:30 en 09:00 uur. De finish sluit om 16:00 uur. Daags voordat de slotetappe van de Eneco Tour finisht in Sittard wordt de vijfde toertocht ‘De Dood of de Gladiolen’ verreden. Start en finish zijn dit jaar bij Fitland XL aan de Milaanstraat 115 in Sittard. Voor-inschrijving is gewenst en mogelijk tot 1 augustus, op de dag zelf is beperkte na-inschrijving mogelijk vanaf 07:15 uur.

Kosten van deelname
Voor-inschrijving: 8 euro pp (6 euro pp voor NTFU-leden).
Na-inschrijving: 10 euro pp (8 euro pp voor NTFU-leden).
NTFU-leden moeten hun pas laten zien bij het afhalen van het startbewijs. 

Er wordt gezorgd voor parkeergelegenheid, kleed- en doucheruimte (van 07.00 uur tot 17.00 uur), bewaakte fietsenstalling.
Meer informatie 
»  Flyer
Heeft u vragen of opmerkingen over de toertocht De Dood of de Gladiolen? 
Stuur dan een e-mail naar [email protected].
Cookieinstellingen