Zomerexpositie 2014 in Podiumkerkje

Foto: Podiumkerkje Grevenbicht

Deze zomer brengt Stichting PKG, in samenwerking met Galerie Bärwaldt (Maastricht), een unieke expositie met werken van Lou Thissen en Nico Koster.

Lou Thissen (1950) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Hij heeft zich ontwikkeld tot beeldend kunstenaar (schilder, beeldhouwer en tekenaar). Lou is beïnvloed en gevormd door de visuele indrukken die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen door talrijke landen. Zijn inspiratie put hij uit alles wat een mens letterlijk en figuurlijk beweegt, zoals muziek, dans en sport. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in paarden(sport), milieu, engelen en zijn favoriete land Italië, hetgeen nadrukkelijk in zijn werken terug te vinden is.
Nico Koster (1940) is een veelzijdig fotograaf. Zijn eerste foto’s maakte hij voor de Telegraaf, waar hij van 1963 tot 1988 werkte. In 1983 won hij de Zilveren Camera. Nico heeft in de loop der jaren vele kunstenaarsportretten gemaakt. Naast Chagall en Willem de Kooning klikte het vooral met de schilders van CoBra. Hij maakte reportages in hun ateliers en volgde de schilders tijdens wandelingen en reizen. Zo reisde hij met Corneille de hele wereld over. Aldus  bouwde hij gestaag aan een unieke collectie foto’s van kunstenaars.
Feestelijke opening
De expositie wordt op zondag 3 augustus om 16.00 uur feestelijk geopend door Pieter Meekels, wethouder van de gemeente Sittard-Geleen. De muzikale omlijsting wordt vanaf 15.30 uur verzorgd door Les Gallants, bestaande uit Foppe Jacobi (accordeon) en Cynthia Knoch (sopraan). Zij hebben een programma rond Kurt Weill samengesteld, en zullen delen uit dit programma laten horen. Het kerkje is die dag geopend van 15.00 – 19.00 uur.
Expositie 
De expositie is te bezoeken van donderdag 7 augustus tot en met zondag 24 augustus. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur.
Het Podiumkerkje
Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht
Inlichtingen: C. Smitskam, tel. 046-4852242 of [email protected]
Heilig Kruisstraat 30 Grevenbicht
Cookieinstellingen