St.-Rosaprocessie

Augustus is St.-Rosamaand in Sittard, een maand waarin veel aandacht wordt geschonken aan stadspatrones St.-Rosa van Lima. Iedereen in de gemeente kent de St.-Rosaprocessie, die altijd op de laatste zondag van deze maand van de St.-Michielskerk naar de St.-Rosakapel trekt.

Op zondag 31 augustus wordt het Hoogfeest van St.-Rosa gevierd met om 09:30 uur een plechtige pontificale Hoogmis in de St.-Michielskerk, met als hoofdcelebrant Hulpbisschop Mgr. E. de Jong. Aansluitend trekt de traditionele St.-Rosaprocessie naar de St.-Rosakapel op de Kollenberg.
Volgorde St.-Rosaprocessie
  1. Sjtadssjötterie St.-Rosa
  2. Acolieten met Kruis
  3. Sittards Mannenkoor ‘Si-tard’
  4. St.-Josephharmonie
  5. Kerkenwachtgilde
  6. Scoutinggroep St.-Joseph
  7. Dames
  8. Fanfare St.-Jan, Leyenbroek
  9. Heren
  10. St.-Rosasociëteit
  11. Acolietencollege met relikwie St.-Rosa
  12. Nonnevotteklub met beeld O.L.Vrouw Behoudenis der Kranken 
  13. Eerwaarde Zusters 
  14. Philharmonie 
  15. Kerkbestuur, B & W, Gemeenteraad
  16. Misdienaars
  17. Acolietencollege
  18. H.H. Geestelijken
  19. Allerheiligste
Op maandag 1 en dinsdag 2 september vertrekt om 09.30 uur de bidprocessie van de St.-Michielskerk naar de St.-Rosakapel op de Kollenberg, waar om 10.00 uur de H. Mis gevierd wordt.
In augustus wordt op alle dinsdagen om 19:00 uur in de St.-Rosakapel op de Kollenberg een heilige mis opgedragen. De eigenlijke feestdag van St.-Rosa van Lima valt op zaterdag 23 augustus. Op zaterdag 30 augustus begint het jaarlijks St.-Rosafeest met om 18:00 uur een gezinsmis in de St.-Michielskerk op de Markt. 
Cookieinstellingen