Nieuwe film over David Bowie bij Filmhuis De Domijnen

<em>David Bowie</em>
David Bowie
Foto: © Govert de Roos

Het belooft op donderdag 15 september bij Filmhuis De Domijnen in Sittard een uniek avondje vol ‘Sound & Vision’ te worden.

Dan vindt namelijk de release plaats van Moonage Daydream, de nieuwe film over David Bowie, in combinatie met een live optreden van de beste ‘Bowie’ van Nederland; Rias Baarda.

Rias Baarda

Zijn stemgeluid is uniek. Rias Baarda studeerde in 2005 af aan de Codarts Popacademy in Rotterdam en daarna ging het snel. Hij schittert inmiddels op de grootste podia en festivals (onder meer Lowlands) in Nederland met uiteenlopend repertoire. Baarda geldt echter vooral als een ware specialist op het gebied van Bowie nummers. Als één van de weinige zangers in Nederland is hij in staat om dit oeuvre geloofwaardig en overtuigend voor het voetlicht te brengen. Tijdens de audities voor Het Bowie Concert (september en oktober in grote zalen in Nederland) maakte hij een onuitwisbare indruk. De producenten van het concert (en wij dus ook) zijn er dan ook trots op dat hij op het podium staat.
Hij is een veelzijdig en uniek muzikaal talent met een bijzonder eigen karakter dat naadloos aansluit bij Het Bowie Concert.

Moonage Daydream

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

Een avond die je als Bowie liefhebber zeker niet mag missen!

Het programma is een samenwerking tussen Filmhuis De Domijnen en Eventbureau ‘Make That Happen’.

Programma

De deuren gaan open vanaf 18:45 uur en het live optreden van Rias Baarda begint om 19:15 uur. De film begint om 20:25 uur en duurt (met pauze) tot 23:00 uur. Tickets kosten 18 euro en zijn te bestellen via de website van De Domijnen.

Reacties

Cookieinstellingen