Besluitenlijst week 30 (21-07-2014)

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 30 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.
Voordracht lid dagelijks bestuur BsGW en kennisnemen van jaarrekening 2013 van BsGW
Het college gaat akkoord met het benoemen van wethouder Meekels met ingang van 25 juni 2014 als lid van het dagelijks bestuur van BsGW.
Het college neemt kennis van de jaarrekening 2013 van BsGW en legt deze voor de raad ter inzage.
Informatie: Joline Gilessen
Telefoon: 046-4777592
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox
Evaluatie “Winkeltijdenverordening Sittard-Geleen 2013”
Na evaluatie van het eerste jaar van het in werking zijn van de “Verordening Winkeltijden Sittard-Geleen 2013” concludeert het college dat de huidige verordening voldoet en dat er na de inwerkingtreding van de nieuwe Winkeltijdenwet geen reden bestaat om de verordening aan te passen. De gemeenteraad wordt per brief over deze evaluatie geïnformeerd.
Informatie: Marga Plasier
Telefoon: 046-4778404
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Vestiging bedrijf Quality Circular Polymers (QCP) op Chemelot Industrial Park (CIP) in Sittard-Geleen
Het college besluit een garantstelling af te geven ter hoogte van 600.000 euro ten behoeve van de vestiging van Quality Circular Polymers in de gemeente Sittard-Geleen. De gemeenteraad heeft in juni aangegeven hieromtrent geen wensen of bedenkingen te hebben. De vestiging van het bedrijf in onze gemeente is belangrijk, vanwege de werkgelegenheid en het duurzame en innovatieve karakter van het bedrijf. Quality Circular Polymers wordt middels brief hierover geïnformeerd. In deze brief wordt ook medegedeeld dat de gemeenteraad op 5 juni 2014 een investeringsbijdrage van 400.000 euro heeft toegekend.
Informatie: Peter Blasic
Telefoon: 046-4778437
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Sollicitatieplicht en begeleiding van politieke ambtsdragers
Het college stemt in met het verlenen van een opdracht aan Loyalis Maatwerkadministraties BV (LMA) om politieke ambtsdragers die een uitkering ingevolge de Appa (Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers) ontvangen te (laten) begeleiden naar een baan op de arbeidsmarkt c.q. de start van een eigen bedrijf.
Het college besluit de oud-wethouders hierover te informeren.
Informatie: Bert Ehlen
Telefoon: 046-4777721
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels
Ontwerpbestemmingsplan “Sanderbout, herziening Veestraat e.o” .
Het college stemt in met het ontwerp van het be-stemmingsplan “Sanderbout, herziening Veestraat, e.o.” en het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan.
Gezien het feit dat de betrokken partijen/belanghebbenden tevoren geïnformeerd zijn en met hun uitgebreid overleg gevoerd is over de voorgenomen activiteiten en het bestemmingsplan enkel de planologisch-juridische vaststelling is, wordt de doorgaans gebruikelijke voorontwerpfase van het bestemmingsplan/beeldkwaliteitplan (met inspraakmogelijkheid) overgeslagen en het plan rechtstreeks in ontwerp conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 Awb voor een ieder ter inzage gelegd, met de mogelijkheid om zienswijzen kenbaar te maken.
Overeenkomstig de bepalingen in de Wet milieubeheer en het bijbehorende Besluit m.e.r. is het college voornemens geen milieu-effect-rapportage op te stellen, omdat gezien de vormvrije m.e.r.-beoordeling de activiteiten waarin het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan “Sanderbout, herziening Veestraat e.o.” voorziet, geen aanzienlijke milieugevolgen hebben.
De raad wordt hierover middels brief geïnformeerd.
Informatie: Marjolene van Cleef
Telefoon: 046-4778919
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt
Cookieinstellingen