GroenLinks volgt grensmaasproject Grevenbicht

Rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding. Dat zijn de drie hoofddoelstellingen van het project Grensmaas. De uitvoering gebeurt op elf locaties tussen Maastricht en Roosteren, waaronder het gebied bij Grevenbicht. 

Het project wordt binnenkort ook binnen de grenzen van de gemeente Sittard-Geleen gestart. De werkzaamheden binnen het project zullen een aantal jaren hun invloed hebben op het rustige dorpsleven in Grevenbicht, maar na de winning van een massa grind is er een vijf keer betere bescherming tegen hoog water en is er tevens nieuwe natuur aangelegd, waar Galloway-runderen en Konikspaarden zullen rondstruinen. Dan keert de rust weer terug.
De afdeling GroenLinks van de gemeente Sittard-Geleen heeft zich afgelopen weekend laten informeren over het grensmaasplan en de komende werkzaamheden. De fractie laat weten het belangrijk te vinden dat de uitvoering binnen de gestelde termijnen wordt gerealiseerd, dat in  de uitvoeringsplannen de overlast  voor  de inwoners van Grevenbicht tot een minimum beperkt wordt en dat er geen wilde plannen worden bedacht voor grootschalig toerisme in deze regio.
Cookieinstellingen