Zondag 16 november intocht Sinterklaas in Geleen

Foto:

Op (koop)zondag 16 november is het zover: dan brengt Sinterklaas samen met vele Pieten zijn jaarlijkse bezoek aan het centrum van Geleen. Onder muzikale begeleiding van de Pietenband van Harmonie Sint Augustinus maakt de Goedheiligman vanaf 14:00 uur een rondgang door het centrum.

De organisatie van deze feestelijke intocht is ook dit jaar weer in handen van het Centrummanagement in samenwerking met diverse Geleense verenigingen en enthousiaste vrijwilligers. 
De rondgang van Sint, Pieten en Pietenband voert via Agnes Printhagenstraat, Mauritslaan, Graaf Huynlaan, Bernardstraat, Mauritslaan, Annastaat, Elisabethstraat, Groenstraat, Rijksweg en de Raadhuisstraat naar de Markt, waar de Sint omstreeks de klok van 14:30 uur vele enthousiaste kinderen wordt begroet. Op het bordes van de oude gemeentehuis wordt Sinterklaas dan officieel welkom geheten door wethouder Leon Geilen.
Aansluitend zal Theater Oppekop alle kinderen entertainen door het zingen van bekende Sinterklaasliedjes en het uitdelen van snoepgoed. Tevens is er de mogelijkheid voor de kleinste kinderen om de Sint een handje te komen geven. Daarnaast staan de Freubeltantes er met hun speciale caravan om iedereen die zin heeft in iets lekkers (tegen betaling) te voorzien van koffie, thee, cupcakes en andere lekkernijen. 
Daarna vervolgen Sint en zijn Pieten per koets hun tocht door het centrum via de Raadhuisstraat, Salmstraat, Passage, Ansemburgstraat, Gravenstraat, Groenstraat naar de Nieuwe Markt. Ook daar is er de gelegenheid om de Sint een handje te komen geven. Zie we jou ook zondag 16 november?
Cookieinstellingen