Drie moties Stadspartij

Tijdens de raadsvergadering van 12 en 13 november dient de Stadspartij  drie moties in. Die betreffen de hondenbelasting, de OZB en de inzet van zonnepanelen op gemeentelijke gronden.

De Stadspartij wil dat het tarief van de hondenbelasting 100% kostendekkend wordt. Dat kan betekenen dat de hondenbelasting met bijna de helft omlaag kan, of dat er bij een gelijkblijvend tarief meer kosten gemaakt kunnen worden om hondenpoep op te ruimen.
In een tweede motie wordt het college van B&W verzocht te onderzoeken of er een bestemmingswijziging mogelijk is van geschikte gemeentelijke gronden tot potentiële locaties voor plaatsing van zonnepanelen. De panelen bieden een hoog jaarlijks rendement op geïnvesteerd vermogen en zouden kunnen worden geplaatst op braakliggende grond die in het bezit is van de gemeente en waarvan de boekwaarde hoger is dan de economische waarde. Hierdoor zou de grondwaarde weer kunnen stijgen en kan de gemeente het bedrag dat momenteel is gereserveerd voor afdekking van het grondwaarderisico (37 miljoen euro op de begroting) verlagen, waardoor middelen vrijkomen voor andere gemeentelijke beleidsterreinen.
De derde motie betreft een verzoek aan het college om de Staten Generaal op te roepen een wetswijziging door te voeren voor de waardebepaling van onroerende zaken voor de OZB-waarde, waarbij de CBS-gegevens primair maatgevend worden voor de waardeontwikkeling van onroerende zaken.
Foto: © Ivo Goessens – Double Eye, Geleen
Cookieinstellingen