‘De Veldweg’ wordt geopend

Foto:

Donderdag rond het middaguur vindt op de kruising van de Molenaarlaan, Eeckerweg en Eendenpoelweg boven op de Kollenberg de openingshandeling plaats van ‘De Veldweg’.

‘De Veldweg’ maakt onderdeel uit van het project Natuur- en Landbouwontwikkeling Kollenberg, een project waarin natuur- en landschapsontwikkeling en verbetering van de agrarische bedrijfsvoering middels kavelruil parallel aan elkaar worden opgelost.
Daartoe hoort ook aandacht voor een verbeterde ontsluiting, het oplossen van waterproblematiek en de verbetering van recreatiemogelijkheden in het gebied.
Unieke combinatie
Vooral de unieke combinatie van natuurontwikkeling (een van de laatste en tevens succesvolste korenwolf reservaten), landschapsherstel (graften en holle wegen), verbetering van de agrarische bedrijfsvoering (in het kader van het behoud van Limburgs cultuurlandschap) en natuurlijk recreatie, tenslotte lopen er meer dan 20.000 wandelaars in het kader van de route naar Santiago de Compostella jaarlijks over de Kollenberg. 
De Veldweg
Het eerste tastbare en zichtbare onderdeel van het project, ‘de Veldweg’ is gerealiseerd. Een eerste mijlpaal die wij niet ongemerkt voorbij willen laten gaan en die een goed moment is om met alle partners die in het project participeren even stil te staan.
Openingshandeling
De openingshandeling wordt op donderdag 20 november om 12.00 uur verricht door Wethouder Noël Lebens van de gemeente Sittard-Geleen, Patrick van der Broeck, Lid van Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg en Jan Schrijen, voorzitter Waterschap Roer en Overmaas. De locatie daarvan is de kruising van de Molenaarslaan, Eeckerweg en Eendenpoelweg.
Cookieinstellingen