Stichting vraagt financiële steun voor Dominicanessen

De Katholieke Stichting Vrienden van de Dominicanessen Sittard vraagt in een brief aan de leden van de gemeenteraad om financiële steun voor de nieuwe congregatie in Sittard.

In augustus vestigden de Dominican Sisters van St.-Cecilia zich in het klooster in Overhoven. De zusters Maris Stella, Theresa Anne en Mary Amata zijn opgeleid als lerares en gaan zich hoofdzakelijke bezig houden met educatie.
In de brief, die is ondertekend door voorzitter deken Van Rens en vice voorzitter kapelaan Van de Wegen en secretaris Frank Hage, wordt een bedrag genoemd van 45.000 euro per jaar voor eerste noodzakelijke levensbehoeften, verblijfs- en werkvergunningen, energielasten, mobiliteit, communicatie en onderhoud van het klooster. “Het is de bedoeling dat de zusters zich blijvend in Sittard zullen vestigen en op termijn in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Maar zeker de eerste jaren hebben de zusters financiële steun nodig.”
In de brief worden de raadsleden opgeroepen om de zusters financieel te ondersteunen door lid te worden van de Vriendenkring van de Dominicanessen te Sittard en jaarlijks of eenmalig een gift te doen.
Cookieinstellingen