Besluitenlijst week 44 (27-10-2014) 

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 44 een besluit heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.
Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Wonen: sociale kernvoorraad
Het college neemt kennis van het rapport ‘Woningvoorraadbehoefte sociale doelgroep Westelijke Mijnstreek 2013-2030’. Het college besluit het rapport onderdeel te laten uitmaken van de processen rond de actualisatie van de Woonstructuurvisie Westelijke Mijnstreek c.q. bestuursafspraken in het kader van uitwerking POL en de opzet van de Woonvisie Zuid-Limburg.
Het college informeert de raad over de voorgenomen procesgang en stuurt het rapport toe via de lijst van ingekomen stukken.
Informatie: Ronald Geurts
Telefoon: 046-4778585
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Recessen college 2015
Het college stemt in met de recesperiodes van het college voor 2015, te weten:
– Voorjaarsreces (Carnaval) van 16 tot en met 20 februari 2015 (week 8),
– Meireces van 4 mei tot en met 8 mei 2015 (week 19),
– Herfstreces van 26 tot en met 30 oktober 2015 (week 44), en
– Kerstreces van 21 december 2015 tot en met 1 januari 2016 (week 52-1).
Informatie: Joyce Henselmans
Telefoon: 046-4778037
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Intentieovereenkomst tussen gemeente Sittard-Geleen, Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL), gemeente Maastricht en de gemeente Heerlen om te komen tot één Zuid-Limburgse archiefdienst waarbij de identiteit van de deel-nemende partners zichtbaar blijft.
Het college besluit een intentieovereenkomst aan te gaan met Regionaal Historisch Centrum Limburg, de gemeente Maastricht en de gemeente Heerlen om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om tot één Zuid-Limburgse archiefdienst te komen, waarbij de identiteit van de deelnemende partners zichtbaar blijft.
Informatie: Peer Boselie
Telefoon: 046-4778438
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Versterking van de Mediasector in Sittard-Geleen
Het college stemt in principe in met de versterking van de Mediasector in Sittard-Geleen door een clustering van de activiteiten in de gemeente. De versterking van de Mediasector in Sittard-Geleen door een clustering van activiteiten wordt onderzocht. Een subsidieaanvraag in het kader van Rotonde Limburg wordt hiervoor ingediend bij de Provincie Limburg.
Informatie: Jan Miltenburg
Telefoon: 046-4777602
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Deelname aan Het Jaar van de Mijnen, M2015
Het college besluit deel te nemen aan het Jaar van de Mijnen en maximaal 20.000 euro beschikbaar te stellen voor de procesbegeleiding en marketing vanuit de Stichting Jaar van de Mijnen.
Het college besluit namens de gemeente af te vaardigen in de stichting Jaar van de Mijnen, de heer T. de Rooij, directeur/bestuurder van De DoMIJNen. Het totaalprogramma van Sittard-Geleen wordt ingediend bij de organisatie M2015 voor cofinanciering.
Informatie: Jan Miltenburg
Telefoon: 046-4777602
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Noël Lebens

Commissiebehandeling
– Programmabegroting 2015
– 2e Programmarapportage 2014
– Belastingmaatregelen 2015
– 1e begrotingswijziging Sociaal Domein
Het college stemt in met het doorgeleiden naar de raad van de antwoorden op de nog open-staande vragen met betrekking tot de diverse P&C stukken, die in de raadsvergadering van november 2014 aan bod komen.
Informatie: Marianne Dackus
Telefoon: 046-4777833
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Verklaring van geen bedenkingen Solarpark Chemelot
Het college stelt de bestuurscommissie Ruimte en Omgeving voor te verklaren dat er in beginsel geen bedenkingen zijn tegen het toestaan van de in het collegevoorstel omschreven afwijkingen van het geldende bestemmingsplan “Bedrijven-terrein DSM – Geleen” ten behoeve van de realisatie van een Solarpark op de Chemelotsite.
Indien geen zienswijzen tegen het ontwerp van het vergunningbesluit c.q. tegen de ontwerp-verklaring worden ingediend, wordt deze verklaring van geen bedenkingen automatisch definitief op de dag nà die, waarop de ziens-wijzentermijn is verstreken.
Informatie: Rob Driessen
Telefoon: 046-4778567
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Regiovisie Geweld in Afhankelijkheidsrelaties
Het college besluit de Regiovisie Veilig Thuis Zuid Limburg 2014-2018 vast te laten stellen door de Gemeenteraad.
Informatie: Willemien van der Linden
Telefoon: 046-4777790
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

Vaststellen nadere regelingen zoals genoemd in de Verordening gegevensverstrekking basis-registratie personen Sittard-Geleen 2014
Het college besluit:

  1. De nadere regeling voor het verstrekken van gegevens uit de BRP aan een orgaan van de gemeente vast te stellen.
    a. werkzaamheden met een gewichtig maatschappelijk belang voor de gemeente aan te wijzen, ten behoeve waarvan gegevens uit de basisregistratie kunnen worden verstrekt
    b. de categorieën van derden die in aanmerking komen voor verstrekking van gegevens uit de basisregistratie in aanmerking komen aan te wijzen.
  2. Toezichthouders aan te wijzen in het kader van de Wet BRP.
  3. Ambtenaren aan te wijzen die belast zijn met de uitvoering van de verklaring onder ede.

Informatie: Kitty Jacobs-Ritzen
Telefoon: 046-4777611
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Astrid Verblakt

De Wmo 2015 en het PGB voor bemiddelde hulp (voorheen alfahulp)
Het college besluit:

  1. om nieuwe cliënten die vanaf 1-1-2015 een persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden gaan ontvangen in het kader van de Wmo 2015, in verband met het trekkings-recht, aan te melden bij de Sociale Verzekeringsbank.
  2. om bestaande cliënten die op 31-12-2014 een PGB/bemiddelde hulp voor hulp bij het huishouden ontvangen, vooralsnog niet aan te melden bij de SVB
  3. in 2015 gesprekken te voeren met alle bestaande cliënten PGB/bemiddelde hulp en te beoordelen of zij, eventueel met ondersteuning, in staat zijn om te voldoen aan de verplichtingen die samenhangen met het trekkingsrecht van de Wmo 2015. De cliënten worden vervolgens ofwel budgethouder en worden m.i.v. 1-1-2016 aangemeld bij de SVB, ofwel zij gaan zorg in natura ontvangen.

Informatie: Wim Römkens
Telefoon: 046-4777824
E-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Leon Geilen

Cookieinstellingen