Cliëntondersteuner gemeente helpt u gratis

Foto: SGN

U wilt bij de gemeente een uitkering aanvragen of een Wmo-voorziening. Of u heeft jeugdzorg nodig, maar u weet niet hoe u dat moet doen?

U kunt hierbij hulp krijgen van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Dit kan een vrijwilliger of professional zijn. Deze hulp is gratis. De gemeente vindt het namelijk belangrijk dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. En mensen die dat niet zelfstandig kunnen, krijgen daarbij hulp.

Uw belang staat voorop

De cliëntondersteuner helpt u om zo goed mogelijk te beslissen over uw hulp of zorg. De ondersteuner geeft u informatie, advies en regelt praktische zaken bij de gemeente of andere instanties. Een cliëntondersteuner werkt altijd onafhankelijk, dus los van de gemeente of (Wmo-)aanbieders. Uw belang staat altijd voorop.

Aanvragen

Heeft u behoefte aan ondersteuning? Bel dan het centrale telefoonnummer: 088-0102222. Afhankelijk van uw behoefte en benodigde kennis kijken professionals wie u de beste ondersteuning kan bieden. Afhankelijk van uw situatie kan dat een professionele cliëntondersteuner zijn of een vrijwilliger.

Meer informatie

Komt u er niet uit of wilt u advies van de gemeente? Neem dan contact op met het Wmo Adviescentrum. Dat vindt u op de begane grond (Oost) in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen. U kunt er op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur binnenlopen. Bellen (telefoon 046-4778841) of mailen ([email protected]) kan ook.

Cookieinstellingen