Taalpilot: van taalniveau A2 naar B1

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen start samen met de gemeenten Beek en Stein de pilot ‘Van taalniveau A2 naar B1’.

Op 1 januari 2021 start de nieuwe Wet inburgering. Belangrijk in deze wet is dat de eisen voor taal hoger worden. Nu is het taalniveau A2 voldoende om in te burgeren. In de nieuwe wet wordt dit niveau B1. Een hoger taalniveau is beter voor kansen op werk.

Tijdens de pilot wordt gekeken hoe mensen het beste kunnen worden geholpen om taalniveau B1 te halen.

Hoe gaat het leren voor taal op B1

Deelnemers krijgen les in een klas. En ook persoonlijke begeleiding. In de les gaat het om het beter leren van de taal zelf. In de persoonlijke begeleiding is er hulp bij het maken van huiswerk en wordt samen met de leerling bekeken wat nodig is om de leerdoelen te halen.

Het traject duurt maximaal 12 maanden en kost zo’n 30 uur per week aan tijd. Het gaat om 6 tot 12 uur les in de klas en 20 uur per week voor de begeleiding en studie thuis.

Meedoen!

Deelname aan de pilot is mogelijk voor wie tussen mei 2018 en november 2019 is geslaagd voor het inburgeringsexamen op A2-niveau. Deelname is vrijwillig en gratis, maar er wordt wel inzet verwacht.

Aanmelden

Aanmelden kan door uw naam, adres en telefoonnummer te mailen aan [email protected]. Dan neemt de gemeente binnen een week contact op. Let op: vol is vol!

Reacties