Ouder worden in Sittard-Geleen – gemeente ontwikkelt Seniorenwijzer

Foto: © Tom Bloem

We willen graag allemaal prettig en veilig wonen in onze gemeente, en dat geldt uiteraard ook voor de ouderen!

Daarom heeft de gemeente de Seniorenwijzer ontwikkeld: een overzichtelijk boekje met praktisch onderwerpen die vaker voorkomen naarmate u ouder wordt. Zo vindt u snel en makkelijk de juiste informatie op het moment dat het nodig is. Uiteraard kunt u ook nog altijd terecht op www.sittard-geleen.nl.

Interesse in de Seniorenwijzer?

U kunt de Seniorenwijzer gratis ophalen bij een van de volgende locaties:

  • de Stadswinkel Gemeente Sittard-Geleen, Markt 1 Geleen
  • het Wmo-adviescentrum, in het Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen (begane grond, Oost)
  • de bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen (kijk voor de locaties op: www.domijnen.nl)
  • de wijksteunpunten (kijk voor de locaties op www.wijksteunpuntensittardgeleen.nl)

Let op. In verband met de maatregelen tegen corona kan het zijn dat de openingstijden anders zijn dan u gewend bent. De juiste informatie vindt u op de websites van de verschillende locaties.

Bent u niet in de gelegenheid de Seniorenwijzer zelf op te halen? U kunt de gids ook aanvragen via het verkorte telefoonnummer 14046 of door een e-mail te sturen aan [email protected]. De gids wordt dan per post naar u verstuurd.

Betrokkenheid raad

De Seniorenwijzer is ontwikkeld op verzoek van de gemeenteraad. De dienstverlening aan senioren is verweven in diverse gemeentelijke beleidsterreinen. Uitgangspunt is het zogenaamde inclusief beleid, oftewel beleid gericht op het meedoen van iedereen, ongeacht leeftijd. Door het samenbrengen van een aantal thema’s wordt voor de ouderen in onze gemeente beter zichtbaar wat er allemaal aan mogelijkheden is.

Reacties