Samen voor een Sittard-Geleen zonder kinderarmoede

Foto: CC0 via Pixabay

Het schooljaar is alweer enige tijd onderweg. Dat betekent vaak extra kosten voor school, de sportclub, muziekvereniging of andere verenigingen.

Niet elke ouder kan dit betalen. Woont u in Sittard-Geleen, bent u ouder en heeft u een laag inkomen? Of kent u een kind dat opgroeit in deze situatie? Sam& voor alle kinderen helpt.

Sam& voor alle kinderen laat alle kinderen meedoen!

Helpende hand

Sam& is speciaal voor gezinnen met kinderen van 0 tot 21 jaar met een laag inkomen. Voor mensen met een bijstandsuitkering of andere uitkeringen, maar bijvoorbeeld ook zzp’ers die lang zonder werk zitten komen in aanmerking. Sam& helpt met een vergoeding voor kosten voor school, sport en cultuur. Zodat alle kinderen erbij horen en zich kunnen ontwikkelen.

Aanvragen

Bent of kent u iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken? Ga of verwijs dan naar www.samenvoorallekinderen.nl. Hier kunt u één of meerdere aanvragen doen. De aanvraag wordt doorgestuurd naar een van de aangesloten organisaties. Zij handelen deze verder af. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de gemeente. Bel 14 046 en vraag naar team ‘Samen voor alle Kinderen’. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:30 uur.

De gemeente Sittard-Geleen werkt in deze regeling samen met Sam&, Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek, het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur, Stichting Jarige Job en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Alle organisaties gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

Cookieinstellingen