Meerdere exposities in het Mariapark Sittard

Foto:

Sittard-Geleen, 09-12-2012 | Ook dit jaar doet het Mariapark in de maand december mee aan het project Wèntjerdruim.

Sittard-Geleen, 09-12-2012 | Ook dit jaar doet het Mariapark in de maand december mee aan het project Wèntjerdruim.

Tijdens dit project, dat wordt geopend op zondag 9 december en duurt tot en met 6 januari 2013,  verandert de Sittardse binnenstad in een intieme winterwonderstad.

Dit jaar kent Wèntjerduim de volgende drie centrale thema’s:

  • winter, met vele activiteiten in de stad, maar vaan geconcentreerd op de Markt
  • licht, met vele versieringen en activiteiten in de hele binnenstad
  • cultuur, in samenwerking met professionele cultuurinstellingen en amateurkunst met een groot  aantal optredens in de binnenstad, zowel op buitenlokatie als schouwburg, museum enzovoort.

Het volledige programma kunt u teruglezen op de website www.wentjerdruim.nl of in de Glossy uitgegeven in samenwerking met het Buro046. De glossy is gratis verkrijgbaar op veel plaatsen in de binnenstad.

Meerdere exposities tegelijkertijd
In het Mariapark zullen gelijktijdig drie exposities lopen. Om te beginnen op initiatief van de Graafse Art Foundation de tentoonstelling Kanjer van een vrouw, een tentoonstelling met werken van de 88-jarige en nog steeds actieve kunstenares Jacqueline de Graaf.

Op haar 88ste heeft Jacqueline de Graaf – nog steeds werkzaam – nog een ‘Droom’. Deze bleek te passen binnen het thema van Wèntjerdruim 2012 in onze gemeente Sittard-Geleen. Met als thema Licht wordt in de voorhal van het Mariapark tegenover de Basiliek een zeer speciale expositie gehouden. De textiele kunstwerken van Jacqueline zijn op zijn minst ‘verwonderlijk’ te noemen. Zij brengen thema’s als Kosmos en Aarde, Tijd van Zeeën, Sprookjes, Persoonlijke Bespiegelingen en Voor de Vorm tot leven.

De tweede expositie is net als vorig jaar de expositie van kerststallen uit alle werelddelen uit de verzameling van pastoor Van Os. Tevens is er een verzameling van kerstkaarten te bewonderen (in het kader van de expositie ‘Gelukkig en Zalig – Kerstkaarten’ bij BiblioNova) en worden in samenwerking met Museum Het Domein foto’s gepresenteerd van winters Sittard.

Openings- en sluitingstijden
Het Mariapark is geopend van donderdag tot en met zondag van 13:00 – 17:00 uur en tijdens koopavonden tot 21:00 uur. Het Mariapark is vrij toegankelijk .
Vanwege andere activiteiten is de tentoonstelling gesloten op 8 december 2012, 10 december 2012, 21 december 2012 en 26 december 2012.

Zie ook www.wentjerdruim.nl/

Cookieinstellingen