Informatiecentrum Sportzone Limburg geopend

Foto:

Sittard-Geleen, 15-03-2013 | Gedeputeerde Noël Lebens en sportwethouder Ruud Guyt hebben het nieuwe informatiecentrum voor Sportzone Limburg feestelijk geopend.

Sittard-Geleen, 15-03-2013 | Gedeputeerde Noël Lebens en sportwethouder Ruud Guyt hebben het nieuwe informatiecentrum voor Sportzone Limburg feestelijk geopend.

Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag terecht voor informatie over de ontwikkeling van Sportzone Limburg.

Daarnaast is het infocentrum een werk-, vergader- en ontmoetingsplek. Op aanvraag zijn er ook rondleidingen in de nieuwbouw mogelijk.

Het informatiecentrum is opgezet door de gemeente. In eerste instantie is het informatiecentrum een multifunctionele werk- en vergaderruimte en een plek om bezoekers te kunnen ontvangen om informatie te verstrekken over Sportzone Limburg. Daarnaast gebruiken de partners van Sportzone de ruimte ook om informatie te verspreiden, gasten te ontvangen en het zichtbaar maken van talenten en hun prestaties. Verder biedt het informatiecentrum de kans om potentiële investeerders een goede indruk te geven van Sportzone Limburg.

In de toekomst gaat het informatiecentrum deel uitmaken van een groter geheel. Het is een eerste stap in de ontwikkeling van The Movefactory, de fysieke en virtuele portal van Sportzone Limburg. Een multifunctionele omgeving waar informatie over sport en Sportzone beschikbaar is en waar je sport actief en passief kunt beleven.

Deputé Noël Lebens en sportwethouder Ruud Guyt openen het nieuwe informatiecentrum voor Sportzone Limburg. Foto: Ermindo Armino.

Sportzone Limburg
Sportzone Limburg is straks hét centrum voor topsport en talentontwikkeling in de regio Sittard-Geleen. Samen met de sportwereld, het onderwijs, het bedrijfsleven, de zorg en de overheid wordt gewerkt aan een topsportklimaat op Olympisch niveau. Deze samenwerking moet leiden tot betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling, nieuwe kennis en innovatie. Onder andere is er gevestigd het nationale trainingscentrum triathlon, het regionale trainingscentrum wielrennen en een handbalacademie voor heren.

Het informatiecentrum Sportzone is gehuisvest aan de Lissabonstraat 40 en is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Cookieinstellingen