A2 bij Born ging rond middernacht weer open

Foto:

De A2 bij Born in de richting Eindhoven is rond middernacht weer opengegaan voor het verkeer. De rijbaan was afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen, dat donderdag rond 16.30 uur plaatsvond. Daardoor ontstonden kilomerslange files en veel oponthoud in de regio.

De met pvc-korrels geladen vrachtwagen reed volgens een politiebericht op de spitsstrook en moest naar rechts uitwijken voor een automobilist die niet goed oplette toen hij van rijstrook wisselde. De uitwijkmanoeuvre mondde uit in het kantelen van de vrachtwagen. De chauffeur raakte zwaar gewond. De automobilist die de vrachtwagen sneed is doorgereden. De politie roept getuigen van het ongeval op om zich te melden. 
De ravage op de A2 bij Born was volgens de VID enorm. Van de vrachtwagen zou niets anders meer over zijn geweest dan een hoop verwrongen staal.
Op de rijbaan richting Maastricht zou een lichtmast terecht zijn gekomen. Daarom werden richting Maastricht twee rijstroken gesloten, maar nadat de lichtmast was verwijderd werd een daarvan weer vrijgegeven. De linkerrijstrook bleef dicht, omdat de vangrail moest worden hersteld.
Omstreeks 22.00 uur was de schade aan de middenberm zo goed als gerepareerd. De schade aan het asfalt bleek mee te vallen. Daardoor hoefde er uiteindelijk niet opnieuw geasfalteerd te worden. Totdat de weg werd vrijgegeven werd het verkeer richting Eindhoven via de af- en oprit bij Born geleid.
Cookieinstellingen