DNA officieel van start

Foto:

In Abshoven vond vrijdagmiddag de officiële presentatie plaats van de nieuwe lokale politieke partij DNA.Volgens partijsecretaris Frank Bessems, medebestuurslid Franco Kamps en lijsttrekker Math Nijsten “verdient deze stad dat eruit wordt gehaald wat er in zit. En het DNA van deze stad heeft heel wat te bieden. De potentie is er en de partij DNA heeft de ambitie en de durf om die ten volle te gaan benutten.”

In zijn korte welkomstwoord legde gastheer Joosten van de Offermans Joosten Groep uit Geleen (tegenwoordig ook bekend als naamgever van het Fortuna-stadion: “We doen die jongens van Sittard graag een plezier.”), die sinds kort eigenaar is van het complex Abshoven in Munstergeleen, een aardig bruggetje naar de presentatie van DNA. 
“Abshoven is een fraai complex. Het ziet er van buiten goed uit, maar er moet ook nog een hoop aan gebeuren. Het wordt pas echt wat wanneer we de mogelijkheden, de kansen, de potentie ervan volledig gaan benutten.” 
 
DNA wil graag vooruit kijken, maar blikte toch even terug op de geschiedenis van Sittard-Geleen als fusiegemeente. Sinds de fusie een feit is, is het de stad niet voor de wind gegaan. “De stad is gedegradeerd naar de eerste divisie.” Er hangt dan ook het nodige negativisme rond de manier waarop tot vandaag over de fusiestad wordt gedacht en gesproken. 
DNA wil het idee fusiestad daarom voorgoed naar de prullenbak verwijzen en de toekomst ingaan met de gedachte dat er één stad is waarvan de belangen moeten worden gediend, maar wel met respect voor de eigen identiteit en karakteristieken van de verschillende stadsdelen. De overeenkomsten tussen de verschillende stadsdelen zijn daarbij aanmerkelijk groter dan de verschillen: ze hebben hetzelfde DNA.
math-nijsten-nathalie-statnik-en-kevin-quicks
Math Nijsten, Natalie Statnik en Kevin Quix
Er staan voorlopig 3 kandidaten op de kieslijst: Math Nijsten, Natalie Statnik en Kevin Quix. Math Nijsten: “de nummer 2 en 3 op onze lijst zijn samen jonger dan de lijsttrekker van OPA”. DNA gaf tijdens de presentatie aan nog op zoek te zijn naar mensen die voor DNA op de kieslijst willen staan, die er met DNA aan willen werken om de potentie van de stad volledig te benutten, maar “geen mensen die al een verleden in de lokale gemeentepolitiek hebben” om opportunistische overstappers buiten de deur te houden. 
De partij heeft nog geen volledig en vastomlijnd verkiezingsprogramma, maar het idee dat de partij voorstaat is duidelijk. Het is de bedoeling dat het programma vorm krijgt door discussie met de burgers van Sittard-Geleen. Daartoe worden in oktober en november in totaal drie bijeenkomsten belegd: een in Geleen, een in Sittard en een in Born. De exacte lokaties en tijden worden nog bekend gemaakt. Verkiezingsprogramma en definitieve kandidatenlijst worden in december definitief bekend gemaakt.
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen