De Dobbelsjtein: avondje goed verzorgde kolder

Foto:

De Zittesje Revuu staat na drie jaar weer op de planken. Kloostergeheime wordt opgevolgd door De Dobbelsjtein. In deze voorstelling loopt het publiek samen met het college van B&W onder aanvoering van de projectontwikkelaar mee in een virtuele tour door het nog niet bestaande complex.

De enigen die De Dobbelsjtein niet zien zitten zijn de ratten van de Keutelbeek. Door het nieuwe gebouw – ‘zo groot als onmogelijk’ – komt hun huisvesting, de overkluisde beek aan de Haspelsestraat, in gevaar. 
De rondleiding begint in een restaurant in De Dobbelsjtein. Er speelt zich een idiote klucht af met een inspecteur van de sociale dienst in de hoofdrol. Daarna wordt een kijkje genomen in museum Het Domein, waar de vrouw van de directeur met een aantal vriendinnen een vrijgezellenfeestje viert. 
Na de pauze is het tijd voor een bezoek aan de ‘retail’-afdeling van het complex. Daar spelen zich in een modezaak absurde taferelen af met onder andere een nichterige couturier. Tenslotte wordt ook een kijkje genomen in het nieuwe onderkomen van Zuyd Hogeschool. Het publiek is er getuige van de stress die een leerkracht ondervindt met de voorbereiding van de speech die hij moet afsteken tijdens de officiële opening van het onderwijscomplex. 
Er is lang en met veel zorg gewerkt aan deze revue, en dat zie je eraan af. Decors, techniek, orkest, zang, dans, kostuums, grime, pruiken en de humor: het klopte allemaal. Het is regisseur Franck van Erven gelukt om met 150 – voornamelijk – vrijwilligers een professioneel ogende productie op de planken te brengen, daarbij geholpen door uitstekend acteerwerk van zijn acteurs en met name van Sjef en Nicole Schurgers, Ingrid Gruisen en Cyrille Niël.
De Zittesje Revuu speelt nog op 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 en 24 november. Op 24 november begint de voorstelling om 14.30 uur, alle andere dagen om 20.00 uur.
Cookieinstellingen