Krotten Plakstraat worden opgeknapt

Foto:

Het college is akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een subsidie van 600.000 euro voor de restauratie en gedeeltelijke nieuwbouw van het leegstaande pand aan de Plakstraat 28-30, onder voorbehoud dat de provincie 300.000 euro subsidie meefinanciert. 

“Met deze financiering door de provincie en de cofinanciering vanuit de gemeente kan het verval van dit stadsmonument aangepakt worden”, zegt wethouder Ruud Guyt (Monumenten). “Zo blijft er een bijzonder monument behouden en ontstaat er weer nieuwe woonkwaliteit in het hart van Sittard.” 
De monumentale panden op het adres van de Plakstraat 28 en 30 in Sittard en de achterliggende bebouwing zijn ernstig vervallen. Eerdere plannen tot restauratie, ontwikkeling en herbestemming zijn om financiële redenen nooit tot uitvoering gekomen.
Medio 2013 heeft en ontwikkelaar/belegger zich via de stichting Kritzraedt gemeld om het pand samen met twee belendende panden aan te kopen en te verbouwen tot wooncomplex. 
In het schetsontwerp zijn vooralsnog 18 studio’s opgenomen. De woonstudio’s zijn met name bedoeld voor studenten. Een andere doelgroep zijn de kenniswerkers van onder meer de Chemelot Campus. 
De bouwwerkzaamheden in de Plakstraat gaan dit jaar nog van start. De bedoeling is dat in de loop van 2015 de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe complex. 
Cookieinstellingen