Start inschrijving Sjtadszeskamp Mijn Zuid

Foto:

De inschrijving voor Sjtadszeskamp Mijn Zuid is gisteren gestart. De inschrijving werd ingeluid door wethouder Ruud Guyt, directeur Ton Mans van ZOwonen en een aantal teams die zich al hebben ingeschreven.

De Sjtadszeskamp die wordt gehouden op zaterdag 17 mei aanstaande is onderdeel van de gebiedspromotie van Mijn Zuid als toekomstig woongebied en heeft als doel het woongebied te verbinden met de stad en haar gebruikers.
“Prachtig om te zien dat sport en spel op 17 mei tijdens deze unieke zeskamp de wijk Mijn Zuid in zoveel facetten verbindt, onderling en ook met de binnenstad”, zegt wethouder Guyt. De wethouder bedankte Wilsport, Hanneke Hurst en haar vader, voor de sportieve medewerking aan het evenement en de gastvrijheid voor het moment. Wilsport, gelegen aan de Steenweg 51 is vanaf nu hét inschrijfpunt voor alle deelnemende teams.” 
Het eerste van vijf teams die zich gisteren al hebben ingeschreven is het team van familiebedrijf Jac Salvino Glas uit Sittard. Ruud Guyt sprak verder uit dat het brede draagvlak gebouwd vanuit vertrouwen en enthousiasme niet alleen Mijn Zuid sterk op de kaart zal zetten, maar dat ook een evenement als deze ‘Sjtadszeskamp’ juist daardoor extra zal schitteren.
Sjtadszeskamp Mijn Zuid… speel en win!
Op zaterdag 17 mei tussen 10.00 en 17.00 uur is Sittard letterlijk ‘op de been’ met voor elk team een echte (sjör)kar! Hierin gaan de bouwstenen mee die worden verdiend voor het eindspel.
De spellocaties liggen allemaal in de buurt van het centrum of in de wijk Mijn Zuid en zijn op loopafstand. De deelnemers spelen als team in totaal een zestal spellen waarmee punten worden verdiend. Deze punten én bakstenen leveren hét grote voordeel op bij het eindspel. Daar zal blijken wie het beste team is van de stad! En niet zomaar het beste team… nee, het team dat de eerste Sjtadszeskamp van Sittard wint!
De spellen zijn een combinatie van creativiteit, kennis en handigheid. Zo kan ieder teamlid, jong of oud, zijn of haar steentje bijdragen bij het verzamelen van zoveel mogelijk punten. Iedereen doet mee voor de ‘eeuwige roem en eer’. Daarnaast is het ook leuk om een mooie prijs te winnen met het team en die ontbreekt dan ook niet. Voor de winnaars 1, 2 en 3 is er een prachtige ‘Geniet Sittard’-prijs. Voor de eerste prijswinnaar is dat maar liefst een hele dag onderweg met alle zes de teamleden. Deze dag kan het team zelf samenstellen uit een super aanbod. En vanzelfsprekend is voor het leukst uitgedoste team ook een unieke prijs.
Wijkontwikkeling
De wijkdelen Tuin van Gulik (voormalig Thienbunder), Achtbunder, Sanderbout en de Slachthuislocatie maken deel uit van de wijkontwikkeling Mijn Zuid. Provincie, ZOwonen en de gemeente investeren als betrokken partijen omvangrijk in mensen, woningen, voorzieningen en infrastructuur. Daarmee kan het toekomstperspectief voor bewoners in positieve zin veranderen. 
In Thienbunder, het eerste wijkdeel binnen de totale herstructurering van Mijn Zuid, zijn inmiddels 16 appartementen verrezen. Met dit appartementencomplex Tuin van Gulik genaamd werden de nieuwe contouren voor ‘de kop’ van ‘Mijn Zuid’ al langzaam maar zeker zichtbaar. In navolging van het wijkdeel Thienbunder krijgen ook Achtbunder en Sanderbout steeds meer gestalte. 
Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst een divers programma van huur-en koopwoningen ontstaat met daarnaast ook vrije bouwkavels. Er komt meer groen in de openbare ruimte en er ontstaan ruimere kavels. Alle woningen in dit bouwproject zijn straks aangesloten op Het Groene Net. Het totale woningbouwprogramma is naar verwachting uiterlijk in 2017 gerealiseerd.
Cookieinstellingen