Bejaarde acoliet stopt na 25 jaar

De 82-jarige Grevenbichtenaar Sjeng Reijnen zwaait na 25 jaar af als acoliet in de Catharinaparochie in Grevenbicht. Hij vindt het tijd om zijn taken over te dragen aan jongere vrijwilligers.

Reijnen blijft wel actief als buitengewoon bedienaar (aangesteld door de bisschop van Roermond) door elke eerste vrijdag van de maand samen met kapelaan Bodden de Heilige Communie bij zieke medemensen en mensen met lichamelijke ongemakken te bezorgen in Grevenbicht en Obbicht.
Van 2003 tot 2010 was Reijnen ook koster van de parochie.
Bij gelegenheid van de pinksterprocessie op 9 juni aanstaande zal hij ook voor de laatste maal als acoliet oftewel misdienaar fungeren. Hij is dan precies een kwart eeuw als zodanig actief geweest.
Verder was Reijnen actief als misdienaar in Orbis Lemborgh in Sittard en assisteerde hij bij reguliere uitvaartdiensten in Grevenbicht, Berg aan de Maas en Guttecoven.
In 2009 is Reijnen tot vrijwilliger van het jaar van de gemeente Sittard-Geleen gekozen. Eerder werd hij door carnavalsvereniging De Zawpense tot ïerezawpens benoemd.
Na de avondmis van 19.15 uur op pinksterzaterdag 7 juni aanstaande bestaat er in de parochiekerk gelegenheid om hem de hand te drukken en te bedanken voor zijn langdurige inzet.
Cookieinstellingen