Afvallen via Facebook ’30 Day Ab Challenge’

Foto:

Miljoenen gaan de uitdaging aan: afvallen via Facebook ’30 Day Ab Challenge’. Ab Challenge, opgericht door een Amerikaanse vrouw die wat motivatie nodig had, is een wereldwijd trainingsinitiatief om met een strakke buik de zomer in te gaan. Ook veel Nederlanders doen mee.

De volledige titel van de thuissportmethode luidt: 30 Day Ab Challenge for those who need some motivation like me. En die motivatie om dagelijks oefeningen te doen voor de buikspieren halen de deelnemers vooral uit zichzelf, de positiviteit én elkaar. Ook veel Nederlanders hebben zich voorgenomen de training vol te houden. Wereldwijd starten vandaag zo’n 2,5 miljoen mensen met de Challenge. 
Zweten als een otter
Met de zomer in het vooruitzicht is het ieder jaar weer de droom van veel mensen om er strak in het lijf bij te lopen op het strand. Nadeel: die vervelende work-outs, oneindige trainingen tot je zweet als een otter en geen mens die je ondersteunt. Tijd dus om het grootschalig aan te pakken, moet Robyn Mendenhall Gardner gedacht hebben. De Amerikaanse startte de Facebookpagina op zodat mensen elkaar wereldwijd geestelijk konden ondersteunen. Samen kun je meer. 
schema
Het trainschema: “From your own home or office at your own convenience.”
Spartaans
Van 1 juni tot 30 juni wordt er dagelijks getraind. Iedere vier dagen is er een rustdag, maar daartussen moeten de deelnemers keihard aan de bak. Vandaag starten de sportievelingen wereldwijd met vijftien sit-ups, vijf crunches, vijf leg raises en tien seconden planken. Aan het einde van de maand zijn deze aantallen soms wel twintig keer zo veel.
Zo doe je dus een sit-up. Vandaag doen deelnemers er 15, aan het eind van de maand 125. Veel succes. 
In de tuin
Deelnemers kunnen het trainingsschema uitprinten en overal, op ieder moment van de dag, de oefeningen uitvoeren: op een matje voor de televisie, in de slaapkamer, op kantoor of in de tuin. 
Cookieinstellingen