Eneco Tour: verkeersbeperkingen en parkeren

Foto:

Op zondag 17 augustus 2014 finisht de slotetappe van deze Nederlands-Belgische wielerronde op de Engelenkampstraat in Sittard, ter hoogte van het Tempelplein. De organisatie rond de finish is in handen van Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen en de gemeente.

Twee lokale rondes aan het slot van de etappe
De renners rijden na een eerste doorkomst over de meet nog twee plaatselijke ronden in Sittard-Geleen. Na beklimming van de Oude Windraak op de Middenweg (N276) komen de renners op de lokale ronde in Sittard. Deze lokale ronde heeft de volgende route: Oude Heerlenerweg-Leeuwerik-Leyenbroekerweg-Engelenkampstraat-Rijksweg Zuid en Rijksweg Noord-Overhovenerstraat-Odasingel-Pres. Kennedysingel-Kollenberg-Kapellerweg-Heerlenerweg-Middenweg en dan via Watersley en Schinnen weer naar de beklimming van de Windraak en dan een tweede zelfde ronde om uiteindelijk op de Engelenkampstraat ter hoogte van het Tempelplein te finishen rond 16:20 uur.
Verkeersbeperkingen en parkeren
Vanaf 07:00 tot 20:00 uur is de Engelenkampstraat tussen Parklaan en Leyenbroekerweg afgesloten voor verkeer. Tussen 13:00 en 18:00 uur wordt de Leyenbroekerweg afgesloten tussen Kapellerweg richting Middenweg. Ook de Heerlenerweg en de Middenweg – tussen Heerlenerweg en kruising Windraak – zijn dan afgesloten. Vanaaf 14:00 tot 18:00 uur zijn ook alle andere gedeelten van de route afgesloten.
In de Jubileumstraat, Willem Alexanderlaan, Schuttestraat, Baenjenstraat, en het Hub Dassenplein wordt het rennersdorp ingericht. Deze straten zijn afgesloten.
Ligt uw woning of onderneming aan het parcours? Dan is uw pand tussen 13.00 (of 14.00 uur) en 17:00 uur niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Houd hier rekening mee en stel eventuele bezoekers of leveranciers hiervan op de hoogte.
Er mogen geen auto’s worden geparkeerd op of aan de route van de renners. Woont u aan de route? Dan dient u uw auto op uw oprit of anders een aantal straten van het parcours verwijderd te parkeren. Voertuigen die toch langs de route worden aangetroffen, worden op kosten van de eigenaar verwijderd. 
Busvervoer
Gedurende de afsluiting rijden bussen alternatieve routes en vervallen bushaltes. Een samenvatting van de maatregelen vindt u op www.veolia-transport.nl.
Uitleg bijzondere situaties
(Oude) Heerlenerweg en Leeuwerik
De parallelweg van de Middenweg (Heerlenerweg), alsmede de percelen aan de Oude Heerlenerweg en Leeuwerik zijn van 13:00-17:00 uur niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers, bezoekers etc. tijdig op de hoogte te stellen.
Munstergeleen
Munstergeleen is bereikbaar via de Middenweg vanuit de richting Roermond. De Watersleyerweg wordt afgesloten. Vanuit het zuiden c.q. Geleen is Munstergeleen gewoon bereikbaar. Al het verkeer wordt via borden of doorverkeersregelaars omgeleid.
Kollenberg
In de wijk Kollenberg zijn oversteekpunten gecreëerd op de volgende plaatsen:
– kruising Leyenbroekerweg-Charles Beltjenslaan (Mariniersmonument)
– kruising Kapellerweg-Hoeferlaan
Gemotoriseerd verkeer kan alleen via deze oversteekplaatsen de wijk verlaten en inrijden. Voor enkele percelen zal echter gelden dat zij tussen 14:00 uur en 17:00 uur niet met een motorvoertuig bereikbaar zijn. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers, bezoekers etc. tijdig op de hoogte te stellen.
Blijdestein en Felix Ruttenlaan
Voor de panden in deze straten geldt dat zij tussen 14:00 uur en 17:00 uur niet met een motorvoertuig bereikbaar zijn. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers, bezoekers etc. tijdig op de hoogte te stellen.
Finishlocatie Engelenkampstraat
De Engelenkampstraat (finishlocatie) zal vanaf de Leyenbroekerweg tot de Parklaan vanaf 07:00 uur tot 20:00 uur afgesloten zijn.Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers, bezoekers etc. tijdig op de hoogte te stellen
Rennersdorp
In de Jubileumstraat, Willem Alexanderlaan, Schuttestraat, Baenjenstraat en het op Hub Dassenplein wordt het rennersdorp ingericht. Tussen 09:00 uur en 18:00 uur is dit gebied afgesloten voor alle verkeer. Wilt u gedurende deze tijden toch uw perceel verlaten of bereiken dan is het te overwegen uw motorvoertuig tijdig buiten het parcours te plaatsen en leveranciers, bezoekers etc. tijdig op de hoogte te stellen
Nog vragen?
Heeft u na het lezen hiervan nog vragen? Neem dan contact op met de heer Lei van Himbergen, tel. 046 4777754. Meer informatie over het parcours, omleidingsroutes en de Eneco Tour vindt u op www.wielerpromotionsittardgeleen.nl.
Cookieinstellingen