Stadspartij wil Mijnmonument voor Geleen

Foto: Staatsmijn Maurits

In 2015 wordt ter herinnering aan het roemrijke mijnverleden in deze regio het ‘Jaar van de Mijnen’ georganiseerd. Sittard-Geleen wil in het kader daarvan enkele activiteiten organiseren en een financiële bijdrage leveren.

Deelname aan het ‘Jaar van de Mijnen’ ligt voor de hand omdat de voormalige Staatsmijn Maurits – destijds de grootste steenkolenmijn in West-Europa – in Geleen was gevestigd. 
De Stadspartij voor Sittard, Geleen en Born heeft in dat kader een idee uitgewerkt: zij zou graag zien dat ter gelegenheid van het ‘Jaar van de Mijnen’  een monument wordt opgericht ter herinnering aan de mijnwerkers en de mijnindustrie die in deze regio en voor Nederland van zeer grote betekenis is geweest. “Vrijwel niets in Geleen herinnert nog aan deze roemrijke periode,” merkt de Stadspartij op.
De locatie die de Stadspartij daarvoor wenst is de plek waar de ingang was van de oude schacht van de Staatsmijn Maurits. De partij vraagt het college van B&W in een brief of men bereid is tot medewerking aan dit initiatief. 
Cookieinstellingen