The Duchess regeert in Den Tempel

Foto:

In het markante en eeuwenoude pand Den Tempel aan de Gruizenstraat in Sittard start woensdag 8 oktober een nieuwe horecazaak. Onder de naam The Duchess blazen Claar America en haar Engelse partner Ben Arnold de tent dan nieuw leven in.

In augustus 2013 vroeg de vorige uitbater faillissement aan en sindsdien lag de voormalige stadsboerderij leeg. In juni van dit jaar werd bekend dat het duo zich als gegadigde voor het horeca-etablissement bij de Gulpener Bierbrouwerij had gemeld.
Vanaf het moment dat partijen het onderling eens waren werden de mouwen opgestroopt en werd het interieur van het pand rigoreus onder handen genomen. Gaandeweg kwam men daarbij nogal wat ‘verrassingen’ tegen, waardoor het voornemen om al met het Sint Rosafestival open te gaan moest worden losgelaten.
Maar op woensdag 8 oktober, ruim een week voor het Oktoberfeest in Sittard losbarst, gaan de deuren dan toch open voor het publiek. 
Er is bewust gekozen voor een andere naam dan gewoon het oude bekende Den Tempel om duidelijk te maken dat het hier om een nieuwe zaak gaat met nieuwe uitbaters. “Maar voor de Sittardenaar blijft The Duchess waarschijnlijk gewoon Den Tempel, want die naam is er generaties lang heel diep ingesleten.” Wie er met The Duchess wordt bedoeld? “Dat moet je maar aan Ben vragen”, zegt Claar.
The Duchess kan het beste worden gekarakteriseerd als een eetcafé, waar iedereen de hele dag welkom is. The Duchess is voorlopig geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur. U kunt er terecht voor een kop koffie met zelf gemaakt gebak, een goed glas wijn of een lekker glas bier. Vanaf negen uur ’s ochtends kunt u er aanschuiven voor een stevig ontbijt en vanaf een uur of half twaalf kunt u dat aanvullen met een lekkere lunch.
Kok Ben Arnold maakt alle gerechten zelf en streeft daarbij naar eerlijke gerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van verse producten uit Zuid-Limburg. En daar kun je onder andere een voortreffelijk full-english breakfast mee maken, maar een bescheidener ontbijt kan natuurlijk ook.
Wanneer de routine er straks lekker in zit worden de openingsuren verruimd naar 21:00 uur ’s avonds en wordt de keuze uitgebreid met een avondkaart. Als het zover is dan leest u dat ongetwijfeld hier.
Zie ook:
Cookieinstellingen