Oud Sittards hotel herleeft

Foto:

Het roemruchte Hotel de Zwaan – op zijn Sittards Hotel de Sjwaan – herleeft en opent binnenkort zijn deuren voor het publiek. Als teaser voor dat heuglijke moment werden donderdagavond en -nacht zo’n 11.000 deurknoppen van woningen in Sittard tijdens een ‘guerilla-actie’ voorzien van een hoteldeurhanger van Hotel de Sjwaan. 

Het Limburgs Toneel Sittard viert haar 90-jarig bestaan met het door Sjef Schurgers geschreven jubileumstuk Hotel de Sjwaan maak Zitterd laam. Daarmee brengt de toneelgroep een dolkomisch en avondvullend stuk op de planken. Het Limburgs Toneel Sittard is ook al jarenlang de hofleverancier voor spelers van de Zittesje Revuu. Het zal dus een feest van de (h)erkenning worden waarin de schaterlach overheerst!
hotel-de-sjwaan-maak-zitterd-laam
Het verhaal
In hotel de Sjwaan in Sittard neemt men het niet zo nauw met het naleven van de regels ten aanzien van netheid, nevenverdiensten en inkoopbeleid. De middenstand van Sittard klaagt er dan ook steen en been over. Opeens ontvangt men bericht dat een controleur van het hotelwezen dit fameuze Sittards hotel met een bezoek – incognito – zal vereren. Met andere woorden: het hotel staat op stelten en de dolkomische situaties zullen elkaar in een hoog tempo opvolgen.
De voorstellingen worden op vrijdag 14 en zaterdag 15 november gehouden in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen en beginnen om 20:00 uur. Kaarten kosten €16,50 per stuk en zijn te verkrijgen via uitbalie.nl.
Regie: Erik Derikx. Spelers: Sjef en Nicole Schurgers, Sandy van den Borst, Ine Vrinssen, Anke Gaj, Ingrid Gruisen, Math van Horen, Harie Peters, Jan van Daal, Monique van Rooij, Britt Jamar, Maurice Lamers, Wil Mengelers, Irene Janissen, Richard Schmeits, Maureen van Menxel.
https://www.facebook.com/LimburgsToneelSittard/photos/a.707974225888741.1073741831.583671238319041/865003703519125/?type=1&theater
Cookieinstellingen