Nieuwe routes carnavalsoptochten Born

Deelnemers en bezoekers van de vastelaovesoptochten van Born opgelet. De Bessemebènjers hebben de routes van zowel de grote als de kinderoptocht vernieuwd. De optochten starten dit jaar in de wijk Aldenhof (bij de vijver en het verzorgingshuis) en trekken dan via de Koningstraat naar het centrum van Born.

De Groate Optoch stelt zich op in de aan de noordzijde van Aquarius en vertrekt via Claudius (zorgcentrum) en Aquarius (zuid) naar Vespasianus. Via de Gaarstraat, Koningstraat, Kerkstraat, Prinsbisdomstraat, Graaf van Loonstraat en de Kapelweg wordt uiteindelijk de Borner Markt bereikt waar de optocht wordt ontbonden. Het vertrek is om 14.11 uur.

Om een en ander in goede banen te leiden, is het noodzakelijk dat deelnemers zich vooraf aanmelden. Dat kan bij het optochtcomité, Thei Jennen, Kempstraat 55 in Born, tel. 046-485 28 50, email: [email protected]. Aanmelden kan tot en met donderdag 12 februari.  Op zondagmorgen van 11:11 uur tot uiterlijk 12:11 uur kunnen deelnemers het optochtnummer afhalen in de Bessemebènjestempel café De Sjoester.

Twee dagen later is het jeugdprinsenpaar de stralende afsluiting van de Kènjeroptoch. Omdat er veel kinderen meelopen, uiteraard ook met nieuwe, eigen creaties, is de route korter. Aanmelden hoeft niet. Opstellen en vertrek om 14:11 uur vanaf Aquarius. Daarna via Claudius, Aquarius, Vespasianus, Gaarstraat, Koningstraat, Kerkstraat, Kapelweg, Muntstraat naar de Prins Bisdomstraat, waar prinses Maud II en haar adjudant Marieke hun leeftijdgenootjes bedelven onder een regen van lekkernijen.

Op vrijdag 13 februari is er trouwens ook een bijzonder leuke optocht in Born. Meer dan zeshonderd kinderen van de twee basisscholen lopen dan mee in de Sjoale-Optoch. Start om 13:22 uur op de Markt. Via de Kapelweg, Bartolemeusstraat, Prinsbisdomstraat, Putstraat, Bronstraat en Kerkstraat komen ze weer op de Prinsbisdomstraat, waar bij het gemeenschapshuis de ontbinding is.

Deze optocht telt maar liefst vijf prinsenparen: René II en Desiree, Maud II en Marieke en Thijs I en Paula van De Bessemebènjers, het prinsenpaar van OBS De Wissel en het kleuterprinsenpaar van BS Swentibold.

Bekijk de nieuwe routes hier:
» optochtroute zondag
» optochtroute dinsdag

Cookieinstellingen