Kort geding Metroprop tegen V&D aangehouden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vastgoedeigenaar Metroprop gaat nog eens in gesprek met de directie van V&D. Het warenhuis huurt drie panden van Metroprop: in Den Bosch, Heerlen en Sittard.

Metroprop wenst niet in te stemmen met de door het warenhuis geëiste huurverlaging. De meeste andere vastgoedeigenaren die panden aan V&D hebben verhuurd deden dat wel.

Voor de vestiging in Den Bosch heeft Metroprop een kort geding aangespannen om V&D te dwingen de contractueel vastgestelde huur te betalen of anders het pand te mogen ontruimen. Tijdens de behandeling van het kort geding stelde V&D voor om nog een onderhandelingsronde in te gelasten. Metroprop ging daarin mee en de rechter besloot de partijen twee weken de tijd te geven om het eens te worden.

Voor de panden in Sittard en Heerlen loopt een bodemprocedure. De uitspraak daarvan laat langer op zich wachten. Behalve Metroprop heeft ook verhuurder Mondia een geding aangespannen tegen V&D.

Vrijdag heeft de rechtbank in Amsterdam een faillissementsaanvraag van V&D door winkeleigenaar Komen Vastgoed uit Heerhugowaard afgewezen. Volgens de rechtbank heeft V&D voldoende garanties afgegeven dat achterstallige huren worden betaald wanneer het bedrijf de door Metroprop en Mondia aangespannen kort gedingen verliest. De directie van V&D heeft toegezegd in dat geval ook Komen Vastgoed te zullen betalen.

Cookieinstellingen