Inwoners Sittard-Geleen delen auto met eCarsharing

Elektrische auto aan de oplader op de Markt in Geleen.
Elektrische auto aan de oplader op de Markt in Geleen.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen doet mee aan een pilotproject waarin elektrische auto’s door meerdere gebruikers worden gedeeld. In dat eCarshare-project krijgt ook een geselecteerde groep inwoners de gelegenheid om de auto’s te gebruiken.

Vanaf 30 maart worden de eerste twee auto’s daartoe aan de inwoners ter beschikking gesteld. Het gaat om één elektrische auto op de Walramstraat in Sittard en één op de Markt in Geleen.

In de afgelopen maanden is binnen het project veel ervaring opgedaan met deelnemers van Zuyd Hogeschool, gemeente Sittard-Geleen en Atrium-Orbis ziekenhuizen. Werknemers van deze organisaties hebben inmiddels 594 reserveringen gedaan en 23.164 kilometer elektrisch gereden. Op 9 plekken zijn 37 nieuwe oplaadpunten gemaakt voor de 15 deelauto’s binnen het eCARSHARE.nl programma.

Het is natuurlijk even wennen om een auto te reserveren via een website of app, te openen met de smartphone en elektrisch te rijden naar de bestemming. Ook het opladen van de auto is voor de meeste mensen een nieuwe ervaring. Daarom krijgen de deelnemers eerst tekst en uitleg en kunnen ze een proefrit maken in één van de twee eCARSHARE auto’s.

Cookieinstellingen