OV-concessie: gaat Limburg nu door met Arriva?

Foto: CC0 Public Domain

De OV-concessie voor Abellio is door de provincie vernietigd, nu is gebleken dat aan de kant van de NS-dochter onregelmatigheden hebben plaatsgevonden tijdens de aanbesteding.

De NS-directie maakte de vaststelling van die onregelmatigheden, die neerkomen op bedrijfsspionage, woensdag zelf bekend. Abellio kreeg belangrijke informatie over rivaal Veolia toegespeeld via een oud-directeur René de Beer van Veolia.

Nu Limburg Abellio heeft uitgesloten van de gunning voor het Openbaar Vervoer voor de periode 2016-2031 komt de als enig overgebleven kandidaat Arriva weer in beeld. Dat blijkt uit antwoorden van de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) woensdag op vragen uit Provinciale Staten (PS) van Limburg.

Van der Broeck schetste woensdag twee scenario’s: nu Abellio is uitgesloten, gaat de gunning naar Arriva. Dat is scenario één. Na een besluit daartoe is er een bezwaartermijn van zes weken. Veolia diende bij de eerdere aanbesteding een ongeldig aanbod in en is daarom nu buiten beeld.

Het tweede scenario is een nieuwe aanbesteding. Maar daartegen kan Arriva bezwaar maken en ook de NS kan daarop inschrijven, zei Van der Broeck.

Cookieinstellingen