Duo-fietsjes voor De Roetsj

V.l.n.r. A. Pesgens (DSL), H. Houben, Liny Coenen en L. Janssen
V.l.n.r. A. Pesgens (DSL), H. Houben, Liny Coenen en L. Janssen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Speeltuin De Roetsj in het Limbrichterveld in Sittard heeft zaterdag een cheque ontvangen van het Diocesaan Sportfonds Limburg (DSL).

Met de bijdrage – 1300 euro – heeft De Roetsj een aantal duo-fietsjes gekocht, waarmee kinderen samen op pad kunnen binnen de speeltuin. Daarnaast was er nog ruimte voor drie loopfietsjes voor de allerkleinsten.

De Roetsj is volledig ingericht voor kinderen met een handicap. De paden naar de speeltoestellen zijn verhard en uitstekend begaanbaar voor bijvoorbeeld rolstoelen. En behalve een zandbak is er ook een zandtafel, zodat ook kinderen in een rolstoel met zand kunnen spelen.

Liny Coenen van speeltuin De Roetsj is verguld met de bijdrage. “Door de donatie van het DSL hebben we de duo-fietsjes kunnen aanschaffen. Hiermee kunnen kinderen die door een handicap niet zelf kunnen fietsen samen met een leeftijdgenootje dat dat wel kan door de speeltuin rijden. Zo wordt het samen spelen van kinderen met en zonder handicap nog eens extra gestimuleerd. En samen spelen, dat is waar het om gaat!”

De Roetsj streeft ernaar om kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact te brengen binnen de speeltuin. “Wanneer we bezoek krijgen van een groep kinderen met een beperking streven we er altijd naar om op diezelfde dag ook een klas van een andere school uit de omgeving uit te nodigen, zodat de kinderen samen kunnen spelen. Met de duo-fietsjes wordt dat natuurlijk nog eens extra leuk.”

Cookieinstellingen