Muzikale Tuinenroute tijdens Baro(c)kfestival

Foto: Libor Bednarik

Op zaterdag 20 juni, tijdens het Baro(c)kfestival, is er een gratis ontdekkingstocht georganiseerd die vanaf de Sint Michielskerk via diverse stadstuinen naar poppodium Volt voert.

Deze muzikale ontdekkingstocht begint om 21:00 uur en voert door prachtige stadstuinen langs veelbelovende ensembles: het Kes Trio, Eurasia Quartet en The Recitaand Quartet.

In de Jardin d’lsabelle spelen voor u Katharina Frank (klarinet), Evelina Boksha (hobo) en Sabino Manalache, (fluit): het Kes Trio. Een veelbelovend trio dat debuteerde op de Nacht van de Klassieke Muziek in Maastricht.

In de Ursulinentuin speelt het Eurasia Quartet: DJanay Tulenavo (eerste viool), Alben Shogimardanov (tweede viool), Ekaterina Degtyarevo (viola) en Stanislov Degtyarev (cello).
Het Eurasia Quartet werd in 2012 opgericht op het Conservatorium in Maastricht en bestaat uit
laureaten van vele internationale wedstrijden.

The Recitaand Quartet speelt bij de bij de Jezuïetenkapel op de schootsvelden.
Rosauro Reyes Guzman (eerste viool), Karolino Andrzejczak (tweede viool), Hiwote Tadess(viola) en Joonna Cieslak (cello). Vier verschillende nationaliteiten komen samen in dit jonge strijkkwartet, waarbij de gezamenlijke passie voor kamermuziek hen verbindt.

In Poppodium Volt vindt vanf 22:00 een unieke jamsessie plaats in de kleine zaal van Volt, waarbij thema’s uit barokklassiekers de basis vormen voor muzikale capriolen die elkaar in rap tempo opvolgen en waarbij musici van AD MOSAM, popmuzikanten uit de regio en de leden van het Amstel Quartet elkaar tot vele muzikale hoogtepunten zullen voeren.

Cookieinstellingen