Zaterdag Stoere Mannendag in Sittard

Foto: © BrokenSphere / Wikimedia Commons

De dag vóór Vaderdag heet in de binnenstad van Sittard Stoere Mannendag. Een dag voor échte kerels die wel van een leuke uitdaging houden.

Welke vent blijft het langste zitten op de rodeo-stier die op de Markt staat? De winnaar strijkt een heel aardige prijs op: één jaar lang gratis parkeren in Sittard!

Wie dan toch op de Markt is kijkt beter ook even in de etalage van Vroom & Dreesman. Daarin staat een raceauto. Wie het juiste gewicht van de auto weet te raden wint een unieke race-ervaring.

Op de Steenweg kunnen de krachten worden gemeten aan de spijkerbroek, want wie het langste kan blijven hangen aan de pijpen van een stel jeans neemt een fraaie loungeset mee naar huis.

Uitgehangen? Dan verder naar de Haspelsestraat, waar een ticket voor de TT in Assen kan worden verdiend met het kogelstoten. Meer iets voor de ‘explosieve’ krachtpatsers.

Ondertussen zorgt een aantal bluesbands in de binnenstad voor wat extra sfeer en bereiden diverse grillmasters wat lekkers te happen van de barbeque.

Maar het absolute hoogtepunt van de dag is toch wel de uitroeping van de Stoerste Pappa van Sittard 2015!

In de afgelopen week hebben honderden kinderen hun pappa genomineerd voor deze meest eervolle aller titels! Een deskundige jury selecteert daaruit de tien sterkste motivaties en kiest daaruit de absolute winnaar.

Aan burgerpappa Sjraar Cox komt zaterdagmiddag de eer toe om de namen van de tien stoerste pappa’s bekend te maken. Ze krijgen allemaal een barbequepakket mee naar huis. De allerstoerste pappa wint bovendien een fraaie GIANT mountainbike.

De prijsuitreiking vindt plaats omstreeks 16:00 uur bij de GIANT-store op de Paardestraat.

Cookieinstellingen