Veroordeling CDA-raadslid Penders Echt-Susteren

Foto: VWAmFot [CC BY-SA 3.0]

Het gerechtshof deed vandaag uitspraak in het hoger beroep in de zaak tegen Julien Penders (26), raadslid in de gemeente Echt-Susteren voor het CDA.

Penders werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur. Ook moet hij het slachtoffer 3200 euro schadevergoeding betalen. Dat is een zwaardere straf dan hij eerder kreeg opgelegd. Bij zijn veroordeling door de rechtbank in 2013 was de taakstraf 60 uur lager.

Hij werd veroordeeld omdat hij schuldig werd bevonden aan mishandeling van een cafébezoeker in Maastricht op kerstavond 2011. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk op. Penders heeft de beschuldigingen altijd ontkend, maar de rechter geloofde hem niet.

De lokale CDA-afdeling heeft laten weten dat Penders, die tijdens de afgelopen raadsverkiezingen vel stemmen voor het CDA binnenhaalde, kan aanblijven als raadslid. Men spreekt van een incident.

Of Penders ook werkelijk kan blijven hangt af van de bevindingen van de landelijke integriteitscommissie van het CDA, dat een onderzoek start naar raadslid Penders.

Cookieinstellingen