Salsa-flashmob aangename verrassing voor uitgaanspubliek

Afgelopen zaterdagavond – een prachtige zwoele zomeravond – werd het uitgaanspubliek in Sittard aangenaam verrast met een salsa-flashmob.

Om 23:00 uur reed een Volkswagenbusje de Markt op. Vanuit een zijstraatje komen twee mensen met een scherm aangelopen en even later klinkt salsamuziek over de Markt. Er verschijnt een dansend duo op het projectiescherm en al snel stroomt het publiek nieuwsgierig toe. Er rijden nóg een paar auto’s de Markt op. In het licht van de koplampen dansen tien mensen eenzelfde choreo.

Als het derde salsanummer start worden de toeschouwers echt verrast, want vanuit alle straten, terrassen en café’s stromen nog eens 130 mensen het plein op die allemaal salsa dansen: de salsa-flashmob is een feit en het publiek en de dansers genieten. Jong en oud door elkaar en alles danst!

Organisator Rob Vankan van Salsa-flashmob Zuid-Limburg was desgevraagd laaiend enthousiast over het verloop van de flashmob: “WAUW! In één woord Wauw! De flashmob was geweldig, wat een enthousiasme van de grote groep dansers, en wat wat een waanzinnig leuk publiek! Ik heb ervan genoten. Wat heb ik een blije en vrolijke mensen gezien. Ik heb mensen heerlijk zien dansen en zien genieten. Dat geeft mij als organisator van zoiets moois een heel goed gevoel!”

Na afloop was er bij Ernesto’s nog een afterparty. De toegestroomde salseros en salseras dansten er lekker verder op de muziek van de dj. En ook mensen uit het publiek waagden er een salsa op de dansvloer.

Foto’s © Richard Doblesalsa

Cookieinstellingen