Handhaving tegen fout geparkeerde fietsen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op het Stationsplein in Sittard is de gemeente gestart met een handhavingsactie tegen verkeerd geparkeerde fietsen.

Ondanks de beschikbaarheid van een grote gratis fietsenstalling aan de zuidzijde van het stationsgebouw zetten veel reizigers hun fiets nog altijd aan de noordzijde van het stationsgebouw neer. Daar belemmeren ze vaak de doorgang en in elk geval leveren ze een verrommeld beeld van de stationsomgeving op. Bovendien is volgens de gemeente de kans op fietsendiefstal groter.

De gemeente heeft onlangs aangekondigd te gaan optreden tegen fout parkeren van fietsen. Eigenaren van fout geparkeerde fietsen treffen nu nog – als ze geluk hebben – bij terugkomst bij hun tweewieler daarop een boodschap van de gemeente aan, waarin wordt aangekondigd dat fout geparkeerde fietsen worden afgevoerd.

Afgevoerde fietsen worden dan verplaatst naar de opslag aan de Parklaan 4 in Sittard, waar ze door de rechtmatige eigenaar – fietssleutel en eigendomsbewijs meenemen – tegen betaling van 20 euro kunnen worden opgehaald. De fietsen blijven daar maximaal 13 weken staan. Als ze dan nog niet zijn opgehaald dan wordt de fiets via het Fietsherstelproject gerepareerd en verkocht aan gedupeerden van fietsendiefstal.

Wie zijn fiets niet terugvindt bij de opslag van fout geparkeerde fietsen is waarschijnlijk doelwit geworden van fietsdiefstal. Doe in dat geval aangifte bij de politie via www.politie.nl/aangifte of bij het dichtstbijzijnde politiebureau (Stationsplein 18 in Sittard).

Cookieinstellingen