Aanleg ongelijkvloerse kruising Dr. Nolenslaan en N276

Foto: Sittard-Geleen

Aan de aanleg van de ongelijkvloerse kruising van de Dr. Nolenslaan en N276 gaan de nodige voorbereidende werkzaamheden vooraf. Die starten binnenkort.

De komende maanden wordt ruimte gemaakt voor de aanleg van de kruising en van de bypasses – de tijdelijke situatie waar het verkeer gebruik van moet maken tijdens de aanleg van de kruising.

Werkzaamheden in de komende maanden
Om ruimte te maken voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising en de tijdelijke situatie (zoals bypasses) dienen obstakels verwijderd te zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de bomen en huidige kabels en leidingen, maar ook archeologische vondsten en niet-gesprongen explosieven. Het verwijderen, verleggen en opgraven van deze obstakels en vondsten is gepland in de periode half augustus tot en met eind oktober 2015.

De werkzaamheden starten met het kappen van de bomen en het rooien van de boomstronken. Aansluitend wordt gestart met het explosieven- en archeologisch onderzoek en het verleggen van de kabels en leidingen.

Het daadwerkelijk realiseren van de tijdelijke verkeerssituatie (bypasses) is gepland eind oktober tot en met begin december. Het uitvoeren van het explosieven- en archeologisch onderzoek en het verleggen van de kabels en leidingen vindt plaats buiten de huidige rijbanen.

Tijdens deze werkzaamheden geldt er een snelheidsbeperking op de N276 (50km/h) en de Dr. Nolenslaan (30km/h). Tevens worden (brom-)fietsers om het werkvak heen geleid en het landbouwverkeer zal gebruik maken van de N276. Een verdere uitwerking van deze tijdelijk verkeerssituatie vindt momenteel nog plaats.

Ook onder de huidige parallelweg moet onderzoek gedaan worden naar explosieven en archeologie.

Tijdelijke verkeerssituatie
Hieronder een schets van de tijdelijke verkeerssituatie. De rode stippellijn geeft de omleidingsroute voor fietsers aan. Het autoverkeer en het landbouwverkeer maakt gebruik van de donkerblauw ingekleurde Rijksweg Noord en de nieuwe parallelweg langs de N276.

nolenslaan-aangepaste-route

Cookieinstellingen